Bicis i patinets lluny de Vivand

El comú d’Escaldes canviarà les ordinacions per prohibir l’accés a l’avinguda Carlemany de qualsevol vehicle no motoritzatLa corporació fa un balanç més que positiu de la reconversió del vial tot i la polèmica inicial i de les obres que s’hi estan fent

Comentaris

Ni bicicletes ni patinets. L’avinguda Carlemany, Vivand, no només és una zona per a vianants. També és enemiga cent per cent de les rodes. El comú d’Escaldes es posarà a treballar ben aviat en la modificació de les ordinacions d’accés al cèntric eix per prohibir l’accés a qualsevol vehicle motoritzat -amb les excepcions pertinents- i no motoritzat. “Preval la seguretat del vianant”, tal i com ha remarcat el cònsol menor i expert en urbanisme, Marc Calvet.

Calvet i el conseller responsable de Serveis, Josep Ramon Tudel, han fet un ‘viatge’ aquest migdia per Vivand, per l’avinguda, i els cinc anys de projecte. Va ser al 2013 quan es va decidir la reconversió del vial en una iniciativa, ha recordat el cònsol menor, no exempta de polèmica però que el temps, ha afirmat, ha donat la raó als impulsors de la proposta. “La decisió va ser molt dura però totalment encertada, de la qual tothom n'ha sortit beneficiat”, ha remarcat Calvet, que més enllà de fer balanç global a la transformació de l’avinguda s’ha centrat, com no podia ser d’una altra manera, en les obres que s’hi estan fent.

Així, a mitjan d’agost està previst que acabin els treballs d’embelliment del tram comprès entre l’avinguda de les Escoles i el passatge de l’Arnaldeta de Caboet, un tram que s’ha allargat gràcies al bon ritme de les obres. Paral·lelament, s’aniran embellint tot els carrers adjacents i a mitjan del mes de setembre es reprendran les obres a l’avinguda Carlemany per encarar el tram final; des del passatge de l’Arnaldeta de Caboet fins al carrer de la Unió. Els treballs d’embelliment, que consisteixen en la col·locació del panot al vial central, la substitució del mobiliari urbà, la millora de l’accessibilitat o l’adaptació de la via a les noves tecnologies, està previst que acabin a finals d’any i durant les properes setmanes s’anirà instal·lant el nou mobiliari urbà al tram acabat. 

Paral·lelament al transcurs de les obres, menys agressives que en el cas de l’avinguda Meritxell atès que l’actuació també era menys voluminosa, el comú treballarà per modificar les ordinacions d’accés a l’avinguda, així com el de les terrasses per homogeneïtzar-les. En aquest sentit, el cònsol menor ha indicat que es prohibirà la circulació de bicicletes i altres vehicles no motoritzats perquè preval la “seguretat del vianant”, segons ha apuntat Calvet. És a dir, ni bicis ni patinets, del format que siguin i els ‘piloti’ qui els piloti. El cònsol s’ha remès a la Llei del codi de circulació, que en el seu article 208 estableix la prohibició circulació de bicicletes per la voravia. Tal dit, tal fet. Bicis i patinets fora de Vivand.

Etiquetes

Comentaris

Trending