‘Badada Covid’ a la Peletera

Malestar entre els pares i mares d’un classe de maternal de l’Escola francesa d’Escaldes perquè el centre no va controlar el retorn d’una infant que va resultar que estava contagiada i ha obligat a confinar tota l’aula

Els pares i mares de bona part dels més de vint infants que integren una de les classes de maternal de l’Escola francesa d’Escaldes, situada a les històriques instal·lacions de la Peletera, treuen foc pels queixals. Des de dijous a la nit tenen els seus fills confinats. Per un ‘error humà’ dels pares d’una altra de les menors i per una badada o falta de control del centre, que no va certificar que la nena en qüestió, que retornava a classe després d’uns dies de confinament, estava en bon estat de salut.

El malestar és evident. Els grups de WhatsApp en són testimoni. I si alguns d’ells, dels pares i mares, han decidit fer pública la situació és per mirar que sigui l’última vegada que es bada de tal manera que 25 nens i nenes han d’anar directament cap a casa quan s’hauria pogut, almenys en aquest cas, evitar-ho. N’hi hauria hagut prou amb exigir als pares de la menor que presentessin una certificació mèdica com conforme la nena estava en plenes facultats físiques.

“De fet, davant qualsevol cagarrines, si estàs un parell de dies sense anar a classe, et fan portar un paper del metge que acrediti que l’escolar està bé”; més s’hauria d’haver demanat en aquest cas, en què la menor portava dies sense anar a l’aula en haver-se de confinar per ser, almenys, contacte d’un positiu

“De fet, davant qualsevol cagarrines, si estàs un parell de dies sense anar a classe, et fan portar un paper del metge que acrediti que l’escolar està bé”. Més s’hauria d’haver demanat en aquest cas, en què la menor portava dies sense anar a l’aula en haver-se de confinar per ser, almenys, contacte d’un positiu. Concretament, era el seu pare qui havia contret la malaltia i per això la menor es va haver de quedar a casa.

La primera prova de detecció ràpida del coronavirus que es va fer a la nena va donar negatiu. S’havia de quedar confinada fins a la segona TMA. I aquesta, segons fonts coneixedores del cas, es va produir dimecres passat. Els pares de la criatura tenien accés a l’historial de la menor i es van confondre en mirar els resultats. Van donar per fet que la segona prova també era negativa i dijous van dur la cria a classe. Fins poc abans de l’hora de dinar.

Entre preocupada i alarmada, familiars de la nena van córrer cap a l’escola a recollir-la. Aquell migdia se’ls havia comunicat oficialment des del ministeri que en la segona TMA la menor havia donat positiu. Per tal, calia que continués confinada. Ara fins a superar la malaltia. Fins a negativitzar la Covid. Ja havia estat, però, tres hores amb els companys i les companyes de classe, que per l’edat que tenen, no porten mascareta.

Hores després, una vegada acabada la jornada, arribaria l’avís de l’equip Covid que tota la classe passava a estar confinada. La badada, l’error humà dels pares, més la manca de control del centre deixava a casa els vint-i-molts infants de l’aula. Coses que passen en l’època Covid. Però que ajustant allò que es pot ajustar es pot mirar d’evitar.

Comentaris

Trending