Assimilació trencada, arrasament al supermercat

El darrer dia laboral a la Seu abans del confinament municipal que entra en vigor a les 0.00 hores de dijous porta una allau de clients, especialment andorrans al Mercadona

Com si fos l’últim dia. “Economia de guerra”, “de bojos”. Són algunes de les expressions que, curiosament, deien alguns dels que protagonitzaven les escenes que ells mateixos definien, qualificaven. El prompte nou confinament municipal a Catalunya, que farà que a partir de les 0.00 hores de dijous es deixi sense efecte l’equiparació entre l’Alt Urgell i Andorra i, per tant, que el pas fronterer no sigui possible, a priori, si no és clarament justificat, ha portat una allau de clients, especialment andorrans, al Mercadona.

El supermercat amb arrels valencianes és un dels grans esquers, potser el major atractiu a banda de les raons familiars, que tenen els andorrans i residents per traslladar-se des del Principat fins a la capital alturgellenca. Bé, i potser fer un tomb pel nucli antic de la Seu o pel Parc del Segre. Tan hi fa. Avui no era el dia. Tocava arrasar. Des de primera hora del matí i després de l’anunci d’aquest dilluns que es deixa sense efecte l’assimilació entre Andorra i l’Alt Urgell i que, a més a més, els centres comercials han de tancar, que hi ha confinament municipal, el Mercadona s’ha omplert.

bbf05d2c d976 4910 91f6 bc87cd91563c
Tragí dins el centre comercial.

Els prestatges, els expositors, de diversos productes han acabat literalment buits. Molt abans que s’acabés la jornada, i donant feina als empleats per mirar de reposar si producte per reposar hi ha. Testimonis presencials han explicat que l’àrea de preparats carnis s’ha quedat buida ben ràpid. També hi ha hagut una bona esbandida en aquells productes -com la pasta o els llegums- que tenen un llarg període de conservació.

On l’arrasament també s’ha deixat notar i de quina manera ha estat en les zones on hi ha productes com ara el paper higiènic, o els mocadors de paper. També els rotlles de paper de cuina i altres elements de similar naturalesa. Es veu a venir un confinament de llarga durada. Un tancament perimetral -que impedeix als andorrans o residents baixar a comprar a la Seu si ho volen- que pot anar més enllà dels deu dies inicialment decretats. Per tant, avui tocava comprar sense mesura. Per si fos el cas.

Comentaris (26)

Trending