Art per la pau

L'exposició itinerant s'inicia a Canillo i passarà per totes les parròquies amb final a Sant Julià de Lòria al novembre

Colors del planeta, l'exposició de les obres de l'Art Camp del 2016, han iniciat la seva ruta per les diferents parròquies amb una mostra de 27 obres en les quals es vol impulsar la cultura del diàleg, el respecte i la convivència a partir de la cultura i contraposant artistes de països en conflicte.

Un total de 27 obres de diferents estils dels artistes de l'edició del 2016 donen el tret de sortida a l'exposició itinerant de la cinquena edició de l'Art Camp. Sota el títol Colors del planeta es vol emfatitzar en la cultura del diàleg, el respecte i la convivència. En aquest sentit, el president de la Comissió Nacional Andorrana per a la UNESCO (CNAU), Salomó Benchluch, ha assenyalat que "un retrobament entre artistes, sobretot, artistes en països en conflicte, per trobar vies per la pau".

Pel cònsol major de Canillo, Francesc Camp, és "un orgull" que comenci a la parròquia aquesta exposició itinerant i ha recordat que cada mes anirà de parròquia en parròquia fins al  novembre que posarà punt final a Sant Julià de Lòria. Mostres semblants, però alhora diferents, i és que Benchluch ha recordat que cada artista fa tres obres durant els deu dies d'estada a Andorra i que, per tant, permet que siguin diferents canviant alguns dels quadres mostrats en cada un dels llocs on s'exposarà. En aquest sentir, ha recordat que al llarg de les set edicions han passat més de 200 artistes i que “tenim un fons de més de 600 obres” i que es volen mostrar perquè “en un armari no hi fan res”.

Dues de les 27 obres han estat creades per tres artistes andorranes, Gemma Piera, Lola Bertran i Miriam Grau. Les pintures exposades provenen de varietat de països de tot el món com Perú, Mèxic, Estònia, Azerbaijan, Egipte, Arabia Saudita, Espanya, Argentina, Bielorússia, Lituània, Síria, Polònia, Armènia, Cuba, Luxemburg, Buthan, Indonèsia, Malta, Nigèria, Canadà, Pakistan, Croàcia, Portugal i Andorra.

La pròxima parada serà a Escaldes Engordany, concretament al Centre d'Art de la parròquia escaldenca durant el mes de maig. La ruta continuarà per Ordino, la Massana, Andorra la Vella, Encamp i Sant Julià de Lòria.

D’altra banda, Benchluch també ha volgut fer referència al projecte proposat per Andorra al Consell Executiu de la UNESCO i que ha estat acceptat amb el suport de més de 70 països. Una proposta sota el títol Una ruta de per la pau en el qual es vol crear projectes innovadors per construir aquest fons per la pau.

Etiquetes

Comentaris

Trending