“Amb la paraula i l’expressió, es crea una força màgica que dibuixa les coses en l’aire”

Carolina Caubet ha captivat el públic i en les dues actuacions la zona habilitada per a l'actuació s'ha omplert.

La lluita de Setúria, l'olla de Sant Pere o la fada del llac han ressonat per la vall canillenca de la mà de Carolina Caubet que ha deixat amb la boca oberta a grans i petits. Contes i llegendes que han permès descobrir als assistents una part cultural del Principat en el marc de l'esdeveniment d'arts escèniques s'està desenvolupant a la localitat de l'1 al 10 d'agost.

Canillo Scenic Arts ha estat un exemple com la narració de contes i llegendes pot crear un ambient màgic per deixar bocabadat a nens i adults. I és que les llegendes i contes barregen realitat i fantasia que "amb la paraula i l'expressió", l’ajuda del petit bosc de la plaça del Riu de Canillo, ajuda a "crear un ambient màgic que dibuixa els objectes a l’aire". De fet, el fet de no actuar en un entorn habitual, escola o biblioteca, l’ajuda a agafar una altra dimensió.

20220803 202846
 

“La visió d’una història o llegenda per un nen o adult no és igual i això permet que agradi a tothom”, assegura Caubet que com a base inspiradora ha agafat el llibre Andorra, el meu país de l’autor Albert Puigoriol. Un recull de llegendes, que no significa totes, i és que com assegura “Andorra és un país de llegendes” i n’hi ha de nombroses, algunes de més conegudes i d’altres de menys, però cadascuna amb el seu encant. Entre les que s’han pogut escoltar a la parròquia canillenca hi ha la de la Creu dels set braços, la lluita de Setúria, l’olla de Sant Pere, la fada del llac o l’hostal de la Margineda. En un lloc especial hi té El tresor de la lluna, amb el qual es va iniciar i que ara li recorda a un ésser estimat que ja no està amb ella.

Un espectacle tant per andorrans com per turistes i és que sempre hi ha espai per a la descoberta del que tens al costat de casa i que no coneixies o per endinsar-te més en la història i cultura del país que visites.

De fet, la cara de la Caubet no és desconeguda en el món de les arts escèniques del país i és que participa en algunes de les visites teatralitzades que es poden veure al Principat i és cofundadora de la companyia An-danda-ra. De fet, el 2019, justa abans de la pandèmia, va voler fer un gir a la seva vida laboral, donant un pes molt més important a la narració.

L'artista andorrana és de les poques que ha actuat dos dies diferents. La primera d'elles va significar l'estrena del Canillo Scenic Arts. Una posada en escena que "no era conscient" que obria l'esdeveniment i amb la satisfacció de què van venir més persones de les que esperàvem i van haver d'habilitar més cadires. Una situació que també s'ha viscut en el segon dia d'actuació on, tot i la pluja, la gent no ha deixat passar l'oportunitat de gaudir d'una activitat al carrer.

Etiquetes

Comentaris

Trending