Un altaveu didàctic per qui més ho necessita

Tres noies de l’Escola Andorrana de Batxillerat estan duent a terme un projecte per donar a conèixer la situació de les persones que pateixen malalties minoritàries

Hi ha un grup de tres estudiants que volen conscienciar donant veu a qui no la té. No sempre és així, però de vegades els projectes de l’escola estan ben encertats. Malgrat que algunes de les iniciatives no les han pogut dur a terme per culpa del confinament, a través de les xarxes socials expliquen quines malalties minoritàries existeixen, quines conseqüències tenen i quin percentatge les pateix.

Una de les integrants del projecte ‘més sobre AMMA’ ha explicat a l’Altaveu que “vam escollir aquest tema perquè volíem tocar l’àmbit de les malalties. Fent recerca a la pàgina web de Govern vam trobar l’Associació de Malalties Minoritàries d’Andorra (AMMA) i, després de descobrir la seva tasca i veure que era relativament nova, vam pensar que era perfecta per desenvolupar el nostre projecte”.

En un primer moment, les alumnes volien organitzar un concert benèfic per aquest octubre on tots els diners recaptats anirien directament a l’associació

En un primer moment, les alumnes volien organitzar un concert benèfic per aquest octubre on tots els diners recaptats anirien directament a l’associació. Fins i tot havien pensat que la col·laboració seria amb Cor Rock d’Encamp, un projecte educatiu dedicat a la interpretació de versions corals de música pop, rock i de les llistes d’èxits amb més de 100 veus. Malauradament, l’aparició del coronavirus i el confinament van estavellar els plans.

Com no va ser possible però havien de continuar amb el projecte, van crear un compte d’Instagram on seleccionen malalties de la pàgina web de l’associació i les expliquen de manera dinàmica perquè la gent ho entengui millor. Concretament, als vídeos es pot conèixer que és la malaltia, quines conseqüències suposa tindre-la i quin percentatge de la població mundial la pateix. Tot plegat amb explicacions a càmera i esquemes amb veu en off.

La directora de l’associació, Monica Lage ha destacat que s’estan implicant i que fins i tot altres nois de l’escola s’han posat a disposició per ajudar en alguns actes. AMMA és una organització sense lucre que busca fer visibles a les persones amb malalties minoritàries i donar-los suport.

Un dels vídeos del projecte 'més_sobre_amma'

 

Etiquetes

Comentaris

Trending