Allò que Martínez Benazet no vol que passi

Just al mateix moment que el ministre exhortava a la responsabilitat individual per intentar frenar la propagació del coronavirus, altra vegada excessiva, un nombrós grup de joves consumia alcohol i fumava sense embuts enmig de l’avinguda Consell de la Terra, a Escaldes

Ni de bon tros és l’únic punt de conflicte al Principat. Però sí que és un dels indrets que s’està convertint en un vesper de malestar per a veïns i establiments. Per aquells establiments que volen fer les coses seguint les normes i les recomanacions. L’avinguda Consell de la Terra, on ja hi va haver una batussa que va acabar amb un jove detingut i un altre de controlat fa unes setmanes, continua sent escenari d’aquelles imatges que avui mateix el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha deixat clar que no s’haurien de veure. Que no haurien de passar.

Grups amplis de joves al carrer consumint alcohol -cervesa de litre en mà si fa falta- i fumant amb la mascareta abaixada. Xerrant com si tal cosa. Al peu d’un establiment de la zona mentre d’altres locals miren de posar el crit el cel per intentar posar ordre i que l’increment de contagis no es pugui atribuir a la restauració. Però res de res. Tampoc no ajuda, expliquen alguns dels testimonis presencials, que no serveixi de res trucar a la policia. Les primeres trucades han estat en va.

consell de la terra
Joves a l'exterior d'un local enmig de l'avinguda Consell de la Terra.

A l’enèsima, i quan el comunicant ja gairebé s’oblidava de la força pública, ha aparegut una patrulla que ha estacionat just on hi havia el grup de joves, d’un parell de dotzenes de joves o més en alguns moments. Sense dir res. Entre altres coses perquè en la batussa de fa unes setmanes hi va haver alguns agents que van resultar colpejats i la detenció no fa passar d’unes poques, molt poques hores. La presència policial, doncs, era més per fer acte de presència i intentar dissuadir que no pas per res més.

Just al mateix moment que la jovenalla feia festa com si l’època Covid no anés amb ells, Martínez Benazet feia una proclama “a la responsabilitat individual” i recordava que les mesures adoptades fins ara i alguns comportaments personals fan que tot plegat no sigui “suficientment efectiu”. El ministre ha fet una crida a aquells que “es pensen que a ells no els passarà res” i ha explicat que els darrers dies els positius han crescut per culpa, entre altres coses, de brots de contagis en grups d’adolescents. I que cada vegada hi ha molts més infectats menors de cinquanta anys.

És clar que si després famílies senceres acudeixen al Poblet de Nadal i les aglomeracions hi acaben sent a l’ordre del dia qualsevol discurs que pretengui ser alliçonador i moralitzador pot acabar en orris.

Etiquetes

Comentaris (13)

Trending