“Alguna cosa a declarar? Alcohol, tabac, gasolina...?”

La duana francesa controla cada cop més vehicles que surten del Pas de la Casa amb bidons de 20 litres o més de carburant

Comentaris

L’augment del preu dels carburants a França en relació amb Andorra fa que hagi augmentat el nombre d’automobilistes que a més de fer el ple, tornen a casa amb un bidó de 20 litres, quan la llei només en permet un de 10 i homologat. Els duaners  fan la vista grossa i es limiten a renyar al conductor.

La quantitat de carburant que es pot portar al cotxe en un bidó és una pregunta recurrent en el grup de Facebook dels francesos que visiten sovint el Pas de la Casa. 10 o 20 litres?. Un usuari diu que són 10 i que els 20 depenen de la bona voluntat del duaner. La resposta la tenen a la Direction Générale des Douanes et droits indirects que esta a Montreuil, a l’est de París i al departament de Seine Saint-Denis.

 A França, la importació de carburants d’un país tercer està regulada per un decret del 18 de juny de 2009 i indica que es poden portar  un màxim de10 litres, en un recipient estanc. Peró a més a més, el carburant ha de ser el mateix que utilitzi el vehicle. No és aquesta la principal preocupació dels duaners que, en canvi, repeteixen als conductors que porten una bomba al maleter del vehicle si el recipient no és l’adequat ja que el líquid és altament infamable.

Al Pas de la Casa el 95% de la clientela és francesa

Amb independència de si el carburant va al dipòsit o a un recipient, el cert és que les benzineres d’Encamp i de Canillo ho estan notant. Algunes han augmentat les vendes entre un 15 i un 20%. Al Pas de la Casa, un 95% dels clients són francesos i la majoria dels seus vehicles consumeixen gasoil.  Les hores de més afluència són entre les deu del matí i les quatre de la tarda.

Un establiment al cap del Port d’Envalira pot arribar a atendre 3.000 vehicles per dia a l‘estiu i 1.500 a l’hivern. El resultat al final de l’any són 18 milions de litres servits, i un bon negoci per al comú d’Encamp que n’és l’accionista majoritari (51%).

Comentaris (1)

Trending