Un agraïment vital

L’home que va salvar la vida fa quinze dies gràcies a les maniobres de reanimació que li van fer diversos agents de bombers al parc central mateix acudeix a la caserna a donar les gràcies pel suport rebut

La Rosa i en Joan, especialment el Joan, han acudit aquest migdia al parc central dels bombers per donar les gràcies als integrants de la guàrdia que el 17 d’abril li va salvar la vida. Després d’una reanimació exitosa, d’un trasllat a Barcelona, d’una operació d’urgència a Sant Pau, la normalitat, amb dos ‘stents’ que abans d’allò no hi eren, ha tornat en certa manera a les seves vides. I l’agraïment de la parella ha estat sincer i vital. Molt vital.

La parella ha volgut donar en primera persona les gràcies als agents dels bombers que la nit d’aquell 17 d’abril, gràcies a la seva perícia, van salvar-lo possiblement de morir. Feia dies que en Joan no s’acabava de trobar bé i rumiant rumiant van acabar intuint que potser allò eren símptomes d’un problema cardíac. I tant, que ho era! Aquell vespre d’abril de dilluns es van enfilar al cotxe i cap a l’hospital.

El dolor d’en Joan anava en augment. I ja en arribar a l’altura de la Margineda l’home va perdre el coneixement. O gairebé. En fi, la Rosa va encertar a dirigir-se cap a la caserna dels bombers. A l’hospital no hi era a temps. Era pels volts de les 9 de la nit. Hi havia en marxa el canvi de guàrdia, com recordaven avui des del cos. Els agents estaven fent les revisions pertinents de vehicles i altres tasques rutinàries a l’inici de la guàrdia.

El responsable de la guàrdia de seguida van veure que la situació era greu i es van posar mans a l’obra. Entre la maniobra manual de reanimació cardiorespiratòria i les descàrregues del desfibril·lador es va recuperar l’home i se’l va aguantar prou fins que va arribar el SUM i se’n va càrrec. Després vindria tota la ruta hospitalària i ara la recuperació post intervenció. Però amb vida. I amb un gran agraïment als bombers que, a ell, li van tornar a encendre la vida.

Comentaris (2)

Trending