Del 2012 al 2027: el camí cap a un somni

Després de l’èxit de les finals de la Copa del Món del 2019, la FIS va empènyer el Principat a posicionar-se per acollir la competició més gran de l’esquí alpí

Comentaris

L’accés a l’elit de l’esquí alpí va ser impulsat des de la FAE i els sectors de Soldeu El Tarter de Grandvalira fa més d’una dècada. La celebració de diferents edicions de la Copa d’Europa amb èxit organitzatiu va ser valorat positivament per la FIS que va atorgar a Soldeu l’any 2012 la primera Copa del Món femenina d’eslàlom i eslàlom gegant.

El camí va continuar amb noves oportunitats i reptes de creixement en experiència organitzativa amb l’acollida de noves Copes d’Europa i Finals de la Copa d’Europa. L’any 2016, El Tarter es va estrenar al gran circ blanc amb les proves femenines de supergegant i combinada alpina. L’ambició de l’equip va continuar endavant, i després d’una nova edició de les finals de la Copa d’Europa, Grandvalira va organitzar les finals de la Copa del Món 2019 amb la participació dels 25 millors esquiadors i esquiadores del planeta de totes les disciplines, coronant com a guanyadors del Globus de Cristall dos dels millors corredors de tots els temps, Mikaela Shiffrin i Marcel Hirscher.

Va ser l’èxit organitzatiu del 2019 que va portar alts responsables de la Federació Internacional (FIS) a empènyer els dirigents andorrans de l’esquí a pensar en la possibilitat de voler organitzar el campionat més gran en l’esport de la neu. I al 2027 s'hi arribaria, a més, després d'acollir unes noves finals de Copa del Món, una cosa no massa habitual, celebrar dos cites molt importants en tot just quatre anys.

 

El pla director de la candidatura es va començar a gestar a finals de febrer del 2020. Un petit equip dividit en diferents àrees especialitzades ha treballat en profunditat durant més d’un any els aspectes conceptuals i pràctics de l’organització d’uns Campionats del Món a Andorra.

La visió de l’esdeveniment es fonamenta en uns pilars essencials que s’inspiren en els Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030 de les Nacions Unides, uns objectius que són especialment valorats per la FIS, almenys sobre el paper, i dels quals la candidatura andorrana no es vol desviar.

Sostenibilitat. Contribuir a la construcció d’un nou model de país que permeti evolucionar l’Andorra actual cap a un model sostenible a llarg termini.

Inclusió. Convertir l’estació i el país en font d’inspiració per a diferents col·lectius gràcies a la millora de productes, serveis i infraestructures integradores i accessibles que permetin eliminar barreres i fomentar la inclusió social i la igualtat d’oportunitats.

Ambient Àliga WCFinals 2019 copia
Ambient a la pista de l'Àliga el 2019.

Esquí i salut. Promoure des de la primera infància els hàbits saludables que la pràctica esportiva aporta, fomentant també la formació continuada envers l’esquí professional i d’elit.

Experiència Andorra. Oferir la millor experiència possible durant l’esdeveniment a la família esportiva, als espectadors i als ciutadans del país.

Marca Andorra. Aconseguir la màxima notorietat per al país, reforçant el posicionament com a destí turístic de neu de primer nivell mundial.

Etiquetes

Comentaris

Trending