Societat

El núvol que tapava el sol

Les terrasses de la zona de la 'plaça del Cloud' revifen amb l'acabament de les obres

Alguns establiments han guanyat espai i clients

B. N.

Els comerciants de la zona de la 'plaça del Cloud' valoren positivament el final dels treballs de remodelació i sobretot el fer de disposar de terrasses i de més espai. La confluència dels carrers Bonaventura Riberaygua i de la Borda amb l’avinguda Meritxell ha revifat després de la frustrada experiència de construcció del que havia de ser un edifici emblemàtic. Tot  i la manca d'arbres i d'ombra en algunes hores del dia, el tancament a la circulació propicia que la plaça es converteixi en un punt de trobada.

"És una zona com en altres ciutats. Espai, tancament a la circulació i terrasses". Així defineix el propietari d'un restaurant l'anomenada 'plaça del Cloud', ara que s'ha completat  la urbanització de la zona, i a l'espera que arreli correctament el jardí vertical del comú d'Andorra la Vella a la paret on hi havia les lletres que posaven ‘Andorra’, i amb un cost de quasi 70.000 euros.

L'amo del restaurant, que també és el cuiner, està molt satisfet. Primer perquè durant les obres va veure com li baixava molt la clientela i després perquè no hi ha trànsit i pot disposar d'una terrassa que no tenia l'establiment. La seva obertura l'ha obligat a posar un anunci per contractar un cambrer pel servei de sopar. "És un canvi molt positiu", afegeix i dubta si hagués estat el mateix amb l'edifici emblemàtic que s'havia projectat a la plaça, una infraestructura que havia d'ocupar 15.000 metres quadrats i que volia constituir-se com a centre d'innovació al Principat, en 14 plantes diversos espais culturals, comercials i d'investigació. La no construcció ha fet que un restaurant com el Plat'In  pugui incorporar una terrassa.

La propietària de la pastisseria Muse, situada a les galeries Plaza, coincideix amb el restaurador amb el tema de l'edifici, entre altres coses perquè el seu negoci disposa d'una visibilitat i d'una obertura que no hauria tingut amb el gratacel. Ha pogut ampliar la terrassa i ha comprovat com augmentava la clientela sobretot ara l'estiu quan la seva oferta és, principalment, la dels gelats artesans i els granissats.

Al costat d'aquest local, un bar té la terrassa plena. "Si he millorat amb el final de les obres, miri la terrassa?", diu el propietari. Un altra propietari d'un bar proper creu que la zona pot patir una transformació com la del Centre Històric de la capital, a la zona de la plaça de les Arcades i el seu entorn com el barri antic, al costat de la Casa de la Vall. "Ara tothom es troba allà per anar a prendre una copa. Potser començaran a venir aquí perquè no hem de viure només dels turistes".

A tots els agradaria que l'espai continués com està ara. Hi ha l'espai on hi havia l'antiga caserna de bombers que es va enderrocar per construir 'The Cloud' i que podia arribar a costar 55 milions quan el pla de negoci establert per Andorra Telecom fixava el màxim assumible en 39,5 milions. "Diuen que faran un altre edifici però no és segur", conclou la propietària de la pastisseria que espera que no aparegui un altre núvol que els tapi el sol.

 

Comentaris


Ordena per: Data  Més valorats
michel
3.

Una setmana acabats els treballs, i el terra fastigos de la merda de menjar de les terrases.

  • 2
  • 0
La Perdiu
2.

"no hi ha mal que por bien no venga".

  • 3
  • 3
Res a veure amb la categoria de paris
1.

Els diners que pagarem entre tots de les obres per posar quatre xiringuitos de forma desordenada, res a veure amb les brasseries de Paris

  • 7
  • 0

Comenta aquest article