La veu del voluntariat

Maria Farràs fundació privada tutelar

Maria Farràs

Tècnica de la Fundació Privada Tutelar

Comentaris

Donar pel sol fet de donar, una acció merament altruista, sense cap mena d’interès ni d’intenció de rebre res a canvi. El voluntariat és una manera de ser. Una manera de ser impulsada per l’afany de transformació social i l’inconformisme, una manera de ser que neix de la senzilla idea de voler prendre part activament de la societat on vivim.

Per la Fundació, els voluntaris i voluntàries són essencials en el nostre dia a dia, és gràcies a la cooperació i col·laboració de les persones voluntàries que s’impulsen activitats, projectes i propostes que incideixen de forma directa sobre la qualitat de vida de les persones acompanyades i viceversa. Tant és així, que les sinergies i vincles establerts han acabat per fer del voluntariat, un dels pilars bàsics de la Fundació.

IMG 20220212 WA0007
El Xavi, el Ramon, el Xavi, la Maria Noel i l’Eva al Mirador del Roc de Quer.

Era un dissabte del mes de novembre de l’any 2021, a la Fira d’Andorra. L’Eva i el Xavi s’apropen a l’estand de la Fundació amb la intenció de conèixer el nostre projecte, i saber si podrien tenir-hi cabuda. Es veu que feia temps que els rondava pel cap, i haver-nos vist a l’estand els va donar l’impuls necessari per fer el salt definitiu cap al voluntariat. D’això ja en fa un any, i el balanç que fan d’aquest primer any amb la Fundació és extraordinari. Fa no gaire ens comentaven que no hi ha dia en el que no aprenguin coses noves: “Estem sorpresos de la seva gratitud i noblesa, és un plaer compartir moments i experiències junts. Aprenem cada dia de tots ells”.

A dia d’avui, és gràcies a la xarxa de voluntariat de la Fundació amb voluntaris i voluntàries com l’Eva i el Xavi, que les persones acompanyades poden participar en un munt d’activitats; hem visitat el Roc del Quer a Canillo, hem gaudit de la tranquil·litat a les aigües termals de Caldea, classes de ioga, descoberta del fons marí a l’Aquari de Barcelona i tantes altres experiències compartides. Són petits detalls que fan de vosaltres, voluntaris i voluntàries, un suport vital per les persones per qui vetlleu i per la Fundació. De tot cor, moltes gràcies!

Comentaris

Trending