No siguis egoista i usa mascareta i guants

Elisa Muxella

Elisa Muxella

Candidata d'Andorra Endavant a Andorra la Vella

Comentaris

Sembla que molts conciutadans encara no entenen de què es tracta aquesta pandèmia. La meva reflexió ve donada per una conversa amb un familiar. Avui, dia 11 d’abril, ha anat a comprar a un supermercat d’Escaldes-Engordany i s’ha trobat que molts dels clients no portaven ni guants ni mascaretes o una peça que fes el mateix efecte. El nombre de clients era bastant nombrós la qual cosa feia difícil mantenir una certa distància entre ells.

Que és el que no s’entén? Que només porten mascareta els que tenen símptomes? Fals. Hi ha moltes persones sense cap simptomatologia que són portadores del virus i per tant ‘bombes’ contaminants. Una persona portadora del virus pot contaminar a tres persones segons diuen els experts. Tan difícil és d’assimilar?

Tothom ha de sortir amb mascareta o similar i guants. S’ha de mantenir una distància suficient (més d’un metre) per evitar la contaminació, especialment per via aèria. S’ha d’esternudar encara que portis mascareta posant-se el colze a la boca. T’has de rentar les mans tantes vegades com puguis especialment quan surtis de casa i quan tornis a casa. 

Si us plau: no siguis egoista i utilitza la mascareta i els guants quan surtis de casa.

 

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending