L'USd'A i els treballadors del sector privat

Comentaris

Els dirigents de Unió sindical d´Andorra volem agrair totes les mostres de suport i ànims que estem rebent de totes les treballadores i treballadors del sector privat.

Tenim clar que la vostra situació es molt precària. Per aquest motiu hem demanat al Govern dels millors, el Govern del senyor Antoni Martí Petit, un augment de salaris i pensions d’un 10% durant l’actual legislatura, així com que el conjunt de treballadors de l’empresa privada puguin gaudir de dos merescuts dies de descans setmanal, igual com que per llei sigui obligatòria la instauració d’una tretzena paga a totes les empreses andorranes.

Creiem que la conciliació entre la vida privada i professional ha de deixar de ser una utopia en la societat andorrana. Per aquest motiu hem demanat als nostres governants que legislin en conseqüència perquè les famílies de treballadors del comerç, de l’hostaleria o altres sectors on l’activitat professional exigeixi el treball en cap de setmana, puguin gaudir d’almenys un cap de setmana al mes perquè les famílies es puguin trobar juntes amb als seus fills i fer efectiva la conciliació familiar.

Pensem que la nova llei del Codi de relacions laborals, la qual es troba en aquest moment a tràmit parlamentari, està lluny de complir amb les mínimes expectatives de qualsevol societat treballadora com es la societat del Principat d’Andorra.

Estem convençuts que aquest projecte de llei l’únic que persegueix és abaratir un acomiadament lliure que des d’USd’A tantes vegades hem denunciat. No formem part de la OIT, per molt que ho haguem demanat per activa i passiva, que aquesta seria la manera de tenir i garantir els compromisos internacionals sobre legislació del treball.

Realment la legislació social i laboral del Principat d’Andorra deixa molt que desitjar. És per aquest motiu, que l’USDA i la plataforma sindical estem a l’espera de reunir-nos amb els parlamentaris de DA. Tal i com es va comprometre el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, senyor Xavier Espot, esperem que el Molt Il·lustre conseller general demòcrata, senyor Josep Anton Bardina ens convoqui a una reunió on poder tractar sobre la nova llei del codi de relacions laborals, així com de la llei sindical i la de conflicte col·lectiu.

Els sindicats doncs estem a l’espera.

Etiquetes

Comentaris

Trending