Enfosquiment

valenti turu removebg preview

Valentí Turu

Geòleg. Fundació Marcel Chevalier

Comentaris

'Obscured' és el terme anglès que s’utilitza quan una informació està amagada. Sobta el canvi de criteri de l’administració central que des de dimecres ha pres en el moment de revelar les dades de la pandèmia. Cal advertir que la incorporació de dades de positius en Covid-19 procedents del doble cribratge poblacional serològic als quadres i als gràfics desinformen sobre el decurs de la pandèmia a Andorra, altera la informació aportada fins al moment i dificulta la percepció que la ciutadania pugui tenir sobre l’evolució de la mateixa.

A ningú se li escapa que aquesta suma de nous casos coincideix en el temps amb l'aparició d'un brot a la residència de gent gran Salita, el qual queda emmascarat entre les noves dades del doble cribratge. Això desinforma sobre l'abast real, en sumar-se a la corba de contagis al mateix temps els positius procedents del cribratge i els apareguts al centre sociosanitari. Aquestes dades, com que no són homogènies pel que fa al comportament epidemiològic (asimptomàtics versus malalts amb símptomes acollits pel SAAS), haurien de reportar-se per separat!!, com a mínim fins a la fi d’aquesta onada de la malaltia.

1) per transparència informativa
2) per ètica professional

És per això que seria d’agrair una rectificació en la forma de comunicar les dades ja que enfosqueix la realitat. Qui més li posarà el cascabell al gat durant les rodes de premsa?

Etiquetes

Comentaris

Trending