El control de les majories comunals

Comentaris

No tinc clar que tots sapiguem realment com funcionen les institucions comunals.

M’explicaré: el comú d’Escaldes, per exemple, el comú ha d’estar representat tant al consell d’administració de la SEMTEE (Caldea i INÚU) com de CAPESA (aigua potable d’Escaldes). El poble designa mitjançant el vot el partit de la majoria i els de l’oposició per tal que, aquesta darrera, exerceixi el control sobre l’equip de govern.

Hem podeu explicar què passa si en cap d’aquestes institucions hi ha un representant de l’oposició?

La resposta es fàcil: aquest control deixa d’existir. Així doncs la majoria s’ho fa a lo ‘Juan Palomo’.

Anirem mes enllà: què passa amb les comissions del comú? Setze, ni més ni menys...

La majoria actualment disposa de 10 consellers per poder tornar-se en aquestes comissions. I l’oposició?

Doncs només en disposa d’un. Així, la feina que uns es reparteixen, d’altres han de fer malabars per tal de poder exercir l’obligació de vetllar pels seus representats. Com veieu, la cosa si li gira complicada a l’oposició. Ara, posem per cas, que la majoria, no contenta amb aquesta situació, força una mica més la màquina convocant reunions a dies i horaris difícilment compaginables per la minoria. I si no hi acudeixen és que són uns irresponsables. Aquest és l’argument.

No senyors. No són pas irresponsables. Més aviat són bastant més responsables donat que tot i les traves que els hi posen sempre estan al peu del canó. Però la realitat és que degut a aquestes actituds es fa difícil exercir el control degut fins i tot a coses tan quotidianes com podria ser que se’ls informés de quin sistema utilitzen per tal d’adjudicar els finançaments a cadascuna de les carrosses, sapiguem si la canalla hi anirà segura perquè les mateixes han passat ITV, que portin extintors, etc..

Si no hi ha presència de l’oposició, difícilment podrem saber com s’estan gestionant els nous dipòsits d’aigua o si han començat a buscar noves fonts de captació.

Quin control realitzarem a Caldea i com sabrem si s’ha fet correctament l’estudi de viabilitat per al Casino? S’han reparat les famoses goteres? Quin control es porta de les adjudicacions i l’administració del mateix?

Mentre l’equip de DA s’omple la boca dient que és el partit de la transparència, la realitat és tossuda i cada dia tenen més via per fer i desfer tal com vulguin, ja que l’oposició cada dia es troba amb nous murs que no els permeten exercir la seva tasca de consellers de la minoria.

Lluís FERREIRA

Comentaris

Trending