Aquest any, ho celebrem a casa!

Comentaris

Avui, dia mundial de l’autisme, l ’Associació d’Afectats d’Autisme d’Andorra volem agrair a totes les persones que esteu treballant per salvar vides; a les que treballeu perquè a l’Hospital tot estigui a punt cada dia; per garantir l’abastiment i la venda als supermercats, a les benzineres, les farmàcies; als que esteu treballant als ministeris, a la policia, als voluntaris, al personal dels comuns, als periodistes, a ATV, al personal d’Andorra Telecom i de Feda, als bombers, als treballadors dels bancs, de correus, de la Creu Roja, als professors que estan fent classe on-line, als que esteu tirant endavant iniciatives per fer mascaretes, distreure els nens a casa, a ajudar-nos a mantenir la forma física, a menjar saludable, a gaudir d’un concert en directe, als que aplaudiu cada dia a les 20h des de les finestres i balcons als sanitaris del país, als que animeu les xarxes socials, als que ens quedem a casa, etc. La llista és llarga, immensa i això reconforta, tot i la situació difícil que estem vivint. Perquè si hi ha alguna cosa positiva d’aquesta crisi, una és la consciència que ens ha despertat de que tothom és important per tirar endavant un país, i l’altra, el valor de la salut. El ministre Martinez Benazet està sent el millor comunicador i el que dona més credibilitat per entendre què passa, què fem i perquè.

Caldrà temps encara per reflexionar sobre aquesta crisi i de com ens afectarà, un cop eradicats els contagis, en el nostre dia a dia. I vindrà un temps en el què serà necessari que valors com el de la solidaritat i la responsabilitat dels uns amb els altres, siguin ben entesos i assumits per tothom

Caldrà temps encara per reflexionar sobre aquesta crisi i de com ens afectarà, un cop eradicats els contagis, en el nostre dia a dia. I vindrà un temps en el què serà necessari que valors com el de la solidaritat i la responsabilitat dels uns amb els altres, siguin ben entesos i assumits per tothom. En aquest sentit, creiem que és  just afirmar que estem en un país amb una consciencia especial. Potser les paraules que va pronunciar el cap de govern “Andorra només ens te a nosaltres” ens va fer baixar del núvol en el que de vagades vivim. I ens va confrontar amb una realitat que lluny de fer-nos por, ens ha fet forts, ens ha unit i ens està ajudant a sortir-nos segons el que nosaltres pensem i volem. Aquesta crisi ens posarà a prova en molts aspectes. Però davant la primera, afrontar-la, ens estem demostrant que som capaços de protegir-nos, ajudar-nos i lluitar els uns pels altres.  No veiem millor manera de celebrar el dia mundial de l’autisme, què donant les gràcies a cada persona que hi viu al país.  La comprensió i respecte a les persones amb TEA que aquestes setmanes de confinament han necessitat i necessitaran sortir ha estat majoritària, per no dir unànime. Aquí no necessitem portar llaços blaus. I això no és fruït de la casualitat, sinó d’una aposta clara per implementar polítiques inclusives en tots els àmbits, fent un esforç especial per la inclusió en l’educació. Queda camí a recórrer, evidentment, però avui reivindiquem un país que ha treballat, i de ben segur que ho seguirà fent, per garantir els drets  i millorar la qualitat de vida de tots els  seus ciutadans.

I el nostre darrer agraïment és pel cap de Govern, pel Govern sencer i pels partits polítics d’Andorra. Davant una crisi global que ha arrossegat al món sencer a afrontar i viure una situació caòtica, dura i absolutament nova, la valentia i compromís d’aquest govern amb les persones i el país mereix el reconeixement de tots els que formem AUTEA. I la unitat i sentit d’estat dels representants polítics al Consell General i als Comuns, el millor auguri de que el nostre petit país se’n sortirà.

I per tot això, el nostre dia mundial el celebrem des de casa, i el volem dedicar a cadascú de vosaltres.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending