Un economista de Harvard, sisè premi Calvó-Armengol

Benjamin Golub ha estat distingit pel seu estudi de les xarxes econòmiques, que aborda la manera com l’estructura de les connexions socials determina les opinions i comportaments de les persones

Comentaris

-
-
El jove professor d’economia de la Universitat de Harvard Benjamin Golub ha guanyat el sisè Premi Internacional d’Economia Calvó-Armengol que atorga la Barcelona Graduate School of Economics i el Govern d’Andorra, i del qual s’ha desmarcat Crèdit Andorrà, un dels promotors del guardó en els seus inicis. Golub ha estat Junior Fellow a la Harvard Society i Premi d’Economia, Història i Política a Harvard i al MIT, a més de professor visitant a la Universitat de Pennsilvània. 

Golub va llicenciar-se en matemàtiques a l’Institut Tecnològic de Califòrnia (Caltech) el 2007 i va obtenir el doctorat a la Graduate School of Business de la Universitat de Stanford el 2012. El premiat recollirà la distinció la primavera de l’any 2020 en una cerimònia de lliurament a Andorra. El premi inclou una dotació en metàl·lic de 30.000 euros. Golub ha estat guardonat pel seu estudi de les xarxes econòmiques, que aborda la manera com l’estructura de les connexions socials determina les opinions i comportaments de les persones.

El jurat del premi Calvó-Armengol, format pels professors Salvador Barberà, Marianne Bertrand, Antonio Cabrales i Joel Sobel, ha destacat el fet que el treball de l’economista de Harvard explora com les distribucions del poder i les connexions socials fan que una societat pugui arribar a una opinió consensuada sobre un tema determinat, com ara el canvi climàtic, el valor de les vacunes o la política exterior, i en quines circumstàncies aquest consens serà encertat. 

El premi Internacional Calvó-Armengol s’atorga cada dos anys a un recercador en economia, o altres ciències socials, de menys de 40 anys, que hagi contribuït a la comprensió de les estructures socials i les seves implicacions en les interaccions econòmiques. L’economista guardonada en la primera edició del premi, Esther Duflo (MIT) ha estat condecorada enguany amb el Premi Nobel d’Economia, tal i com ja va explicar l’Altaveu, convertint-se en la persona més jove que mai ha rebut aquest guardó i la segona dona que l’obté. Els guanyadors de les edicions anteriors del premi són els investigadors de Harvard Roland Fryer (2012) i Raj Chetty (2014), el professor d’Standford Matthew Gentzkow (2016), i en la darrera edició de 2018 el premi va recaure en l’economista Melissa Dell de la Universitat de Harvard. 

El guardó va néixer com a homenatge a l’economista Antoni Calvó-Armengol mort l’any 2007 a l’edat de 37 anys. Calvó, germà de l’actual ministra de Medi Ambient, va ser professor de la Universitat Autònoma de Barcelona i de la Barcelona GSE, i va deixar contribucions acadèmiques molt destacades en l’àmbit de l’economia social. Crèdit Andorrà s’ha desvinculat de la distinció perquè sobre el paper no entra ja en la seva estratègia de promoció. L’entitat bancària suportava en gran mesura la dotació econòmica.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending