Tallat l’accés per Espanya per una greu esllavissada a l’altura del Punt de Trobada

(AMB VÍDEO) Sobre les 6 del matí s’hauria enfonsat el terreny excavat just davant del centre comercial lauredià sense fer ferits però provocant greus danys materials i ara per ara no se sap quan es podrà obrir la carretera

Comentaris

-
-
L’accés cap a Espanya està tancat i no hi ha previsió d'obertura hores d'ara. La carretera general està tallada en tots dos sentits de la circulació des de les 6 del matí, aproximadament. La causa de tot plegat és una gravíssima esllavissada que hi ha hagut a l’altura del Punt de Trobada, just en el terreny que hi queda al davant, excavat per fer un altre edifici, i que des des fa molt temps presentava un elevat risc d’esfondrament per la deixadesa i inestabilitat que presentava el sòl.

Un agent de policia que baixava a iniciar el servei a la frontera ha estat qui ha alertat la resta de companys de la situació. Ha baixat una part important de la muntanya i amenaça de continuar-ho fent. Fonts oficials del Govern han assegurat que la caiguda de rocs i terra, i també de l'aigua que hi havia 'emmagatzemada' al forat excavat, no han causat cap dany personal. No hi ha ferits. El que sí és clar és que hi ha importants danys materials i que alguns dels rocs han arribat fins a la façana del propi centre comercial lauredià.

Diversos membres del Govern (el ministre de Presidència, Jordi Gallardo; la titular de Cultura, Sílvia Riva; i aviat el màxim responsable governamental, Xavier Espot) estant acudint al lloc del sinistre, que obliga a fer qualsevol sortida del país pel cantó francès. L'executiu s'ha posat en contacte amb les autoritats espanyoles per coordinar la solució al problema de comunicacions, almenys. Els cossos de seguretat treballen per estabilitzar la muntanya i netejar la calçada.

-seguirà ampliació-

-

Relacionat

El terreny de davant del Punt de Trobada, en perill d'esfondrament

Comentaris (11)

Trending