Successos

Tallat l’accés per Espanya per una greu esllavissada a l’altura del Punt de Trobada

(AMB VÍDEO) Sobre les 6 del matí s’hauria enfonsat el terreny excavat just davant del centre comercial lauredià sense fer ferits però provocant greus danys materials i ara per ara no se sap quan es podrà obrir la carretera

Altaveu

L’accés cap a Espanya està tancat i no hi ha previsió d'obertura hores d'ara. La carretera general està tallada en tots dos sentits de la circulació des de les 6 del matí, aproximadament. La causa de tot plegat és una gravíssima esllavissada que hi ha hagut a l’altura del Punt de Trobada, just en el terreny que hi queda al davant, excavat per fer un altre edifici, i que des des fa molt temps presentava un elevat risc d’esfondrament per la deixadesa i inestabilitat que presentava el sòl.

Un agent de policia que baixava a iniciar el servei a la frontera ha estat qui ha alertat la resta de companys de la situació. Ha baixat una part important de la muntanya i amenaça de continuar-ho fent. Fonts oficials del Govern han assegurat que la caiguda de rocs i terra, i també de l'aigua que hi havia 'emmagatzemada' al forat excavat, no han causat cap dany personal. No hi ha ferits. El que sí és clar és que hi ha importants danys materials i que alguns dels rocs han arribat fins a la façana del propi centre comercial lauredià.

Diversos membres del Govern (el ministre de Presidència, Jordi Gallardo; la titular de Cultura, Sílvia Riva; i aviat el màxim responsable governamental, Xavier Espot) estant acudint al lloc del sinistre, que obliga a fer qualsevol sortida del país pel cantó francès. L'executiu s'ha posat en contacte amb les autoritats espanyoles per coordinar la solució al problema de comunicacions, almenys. Els cossos de seguretat treballen per estabilitzar la muntanya i netejar la calçada.

-seguirà ampliació-

Articles relacionats

Comentaris


Ordena per: Data  Més valorats
X
17.

Ordinament territorial ha de tenir competencies per actuar en casos en que hi ha una afectació tant evident com aquesta. És cert que el Comú ja hauria d'haver fet alguna cosa però no pot ser que es vagin passant la pilota. Pel que veig, per sobre encara hi ha algú més poderós que tots aquests irresponsables i ha fet que l'esllavissada hagi estat a una hora "prudent".

  • 6
  • 0
Pitu
Tota la raó, però... Fa uns dies ja es va publicar una notícia que hi havia una situació d'alt risc d'esllavissades, la CG1 és la via principal d'entrada i sortida del país, sabent que hi ha risc, perquè Govern no va prendre mesures, el terreny potser era privat però la carretera és pública, i és obligació de govern garantir la seguretat. Per sort sembla que no ha calgut lamentar víctimes i només d'anys materials, ara bé, vista la deixadesa, que es vagin preparant per pagar la festa, aquest cop a tot Andorra, com això duro gaires dies l'impacte serà brutal..
En resposta a Pitu
Marc
16.

Dcs embargament de bens...

  • 2
  • 3
Tomaset
15.

Tota la raó amb el que dieu!
A les 10 del mati miraves la pagina de movilitat i no hi havia cap incidència ( hi hauria d’haber com a mínim un pop-UP amb una creu vermella a la frontera, pero segur que no saben ni el que és ), més inútils xupant... si aquest país no espavila, ho tenim clar...

  • 9
  • 3
Josep
A veure quan tarden payasos aquest pais no estem preparats per res. I els que governen nomes cobren i viuen del cuento,ara que tb el govern pagara com al pas a tot andorra per les perdues? Jajaja
En resposta a Josep
FilldeCarlemany
14.

Dues hores hem trigat els andorrans a obrir el pas en ambdós sentits. Potser penses que pq a casa teva els polítics siguin inútils i corruptes tb ho han de ser els de fora, oi? Qui és doncs el bocamoll? Qui el pallasso?

  • 7
  • 6
Josep
13.

A veure quan tarden payasos aquest pais no estem preparats per res. I els que governen nomes cobren i viuen del cuento,ara que tb el govern pagara com al pas a tot andorra per les perdues? Jajaja

  • 6
  • 9

Comenta aquest article