El terreny de davant del Punt de Trobada, en perill d'esfondrament

El deteriorament dels ancoratges, les tempestes i la fondària de l'excavació obliguen a adoptar mesures de consolidació

-
-
El terreny que hi ha enfront del centre comercial Leclerc-Punt de Trobada de Sant Julià de Lòria presenta un perill real d'esfondrament. El mal estat dels ancoratges i les primeres tempestes de l'estiu han fet augmentar el risc. Durant les obres es va excavar a molta fondària i amb el pas del temps la muntanya s'ha anat fent inestable. Diversos tècnics han coincidit en assenyalar que cal adoptar amb urgència unes mesures de consolidació del terreny, i més tenint en compte que és a tocar de la CG1, una via amb molt volum de circulació.

Les obres van ser iniciades pel propietari del Leclerc-Punt de Trobada amb l'objectiu de construir un altre centre comercial a causa de les dificultats per renovar l'arrendament en la ubicació actual. El tema està pendent que es resolgui el procés judicial per la demanda presentada per la família Cachafeiro -actuals llogaters del centre-, que rebutja el nou contracte de lloguer previst pels propietaris del terreny, la família Mallol, amb l'empresa Pyrénées

Els promotors del nou centre comercial van pagar la llicència d'obres, al voltant d'un milió d'euros, al comú de Sant Julià de Lòria, la qual cosa va permetre a la corporació aleshores dirigida per Montserrat Gil d'equilibrar els comptes. La llicència, però, va caducar i ara si es vol construir s'haurà de tornar a pagar, i per la mateixa quantitat.

Mentrestant, el terreny ha anat perdent consistència i l'única acció que s'ha fet és més estètica que pràctica: canviar la tanca de protecció del terreny amb la carretera, més que res perquè els turistes que entren al país no tinguin una mala imatge. També ha desaparegut de la zona un radar de trànsit. El terreny és veí amb la deixalleria comunal laurediana.

 

 

Comentaris (9)

Trending