Les antigues instal·lacions de Nadal passen a millor vida

La companyia de transport de viatgers ha de retornar al seu estat original l’espai de l’avinguda Tarragona que durant tants anys ha estat punt d’arribada de milers de visitants

Comentaris

Les antigues instal·lacions de l’empresa de transports de viatgers Nadal, a l’avinguda Tarragona, en terrenys de la família Rebés, tenen els dies comptats. De fet, l’entrada en servei ja fa mesos de l’Estació Nacional d’Autobusos canviarà radicalment la fesomia de l’indret on històricament s’havien aturat els autocars i els vehicles de línies regulars. També a finals d’aquest mes tancarà l’Estació d’Autobusos d’Andorra, just al costat de Nadal. 

L’empresa de transport ara comandada totalment pel grup espanyol Julià ja ha procedit al buidatge total de les que havien estat les seves instal·lacions i ja s’han començat a desmuntar les vidrieres amb què majoritàriament estava composada la infraestructura, molt simple. Per això que en poc temps ‘desapareixerà’ una part de la història contemporània del Principat. La primera imatge pràcticament d’Andorra per a milers de visitants en posar els peus en terra andorrana.

El tracte que tenia l’empresa de transport amb els propietaris dels terrenys era que el dia que marxessin havien de retornar l’espai al seu estat original. És a dir, a l’estat amb el qual el van rebre al seu dia. Per tant, han d’aterrar l’estructura sobre la qual es va muntar el punt de recepció de passatgers i venda de bitllets, més enllà de servir com a oficina de la companyia per a tasques administratives i de direcció.

També a final d’aquest mes deixarà de funcionar ja totalment l’estació d’autobusos privada que hi havia al mateix indret

Diverses fonts han assegurat que l’espai es podria convertir en un aparcament. De fet, fins i tot el comú tindria interès en annexar aquest espai, directament o indirectament, amb el Parc Central per ampliar el nombre de places d’estacionament. En tot cas, però, no hi hauria res del tot clarament definit. A més, amb Novatel, que era la principal usuària de l’estació d’autobusos privada just al costat de Nadal, ubicada en un nou indret, just a tocar el nou vial a la zona de la Borda Nova, aquella estació també deixarà de funcionar totalment a final d’aquest mes.

Etiquetes

Comentaris

Trending