Les estacions es fixen el 10 de gener com a data per intentar obrir amb continuïtat

El Govern està acabant de dissenyar el ‘pla nacional’ davant les restriccions imposades pels països veïns i mirant de contribuir al màxim a la contenció d’una tercera onada de la pandèmia

El telecabina del Tarter, aquest matí, amb el dispositiu que es posa per guiar els clients.
El telecabina del Tarter, aquest matí, amb el dispositiu que es posa per guiar els clients.

Horitzó 10 de gener. Les estacions ja tenen pràcticament assumit que més enllà d’obertures puntuals com les que pot protagonitzar aquest proper cap de setmana el sector Mon(t) Magic de Canillo, d’Ensisa, no hi haurà obertura possible fins al 10 de gener. Aquesta és la data que hi ha sobre la taula en el marc del pla que està treballant el Govern tenint en compte les decisions que estan adoptant els països veïns. La voluntat és poder arribar a aquell moment en una situació sanitària prou bona com perquè es pugui garantir una obertura continuada.

Al Principat, com a la resta de països de l’entorn, es tem la possibilitat d’una tercera onada de la pandèmia. I veient que els indicadors sanitaris, en diversos llocs, estan empitjorant, es parteix de la base que s’ha d’intentar contenir al màxim l’activitat per mirar de frenar la possibilitat de nous contagis a l’engròs. Posar en marxa tota la maquinària de l’esquí per haver d’aturar-la dues setmanes més tard encara seria pitjor, segons les fonts consultades. La data del 10 de gener és la que ja es va posar sobre la taula aquest dimecres durant la reunió d’Ski Andorra amb el cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra de Turisme, Verònica Canals.

Durant la trobada amb el cap de Govern la posició de Saetde i Pal-Arinsal hauria estat molt clara en favor de retardar l’obertura per poder intentar garantir posteriorment una posada en marxa ‘de llarga durada’. Més dubtes van mostrar els representants d’Ensisa

Certament, durant la trobada la posició de Saetde i Pal-Arinsal hauria estat molt clara en favor de retardar l’obertura per poder intentar garantir posteriorment una posada en marxa ‘de llarga durada’. Més dubtes van mostrar els representants d’Ensisa. Aquest dijous, però, s’ha anat consensuant més la data esmentada, que no serà en cap cas oficial fins que no l’anunciï públicament el Govern, molt probablement durant aquesta tarda mateix.

De fet, que a Soldeu-el Tarter ja s’hauria acceptat la posició majoritària en seria un exemple el fet que ja a partir de dilluns vinent una part del personal se situï en vacances, guanyant d’aquesta manera temps al temps. També es podrien plantejar -de fet s’està valorant fermament- suspensions de contracte en l’àmbit administratiu.

La voluntat és mirar de contribuir a una situació que no empitjori la situació sanitària i, per exemple en el cas francès, que manté la idea de desconfinar-se perimetralment a partir del 15 de de desembre, permetre que com a mínim els ciutadans d’aquell país que ho vulguin puguin venir a fer compres al Principat sense que hi hagi ‘l’amenaça’ de les estacions d’esquí, més encara quan el govern de Jean Castex ha anunciat controls policials amb multes i aïllaments afegits en el cas d’anar a esquiar fora de França. Amb les estacions tancades, no hi hauria aquesta espasa de Dàmocles que podria afectar el sector comercial.

Cabines al Tarter.

Relacionat

Sense estacions fins al gener, s’intenten salvar engrunes comercials

Més dubtes hi ha en el cantó espanyol, on tampoc les explicacions de la Generalitat no han contribuït per ara a aclarir res en relació amb la mobilitat. Ara, cada cop sembla més difícil un restabliment de la mobilitat fins i tot a partir del 21 de desembre. La compareixença del cap de Govern, que encara no ha estat confirmada, hauria de contribuir a esvair alguns dels molts dubtes que encara hi ha.

Comentaris (14)

Trending