Roger Padreny Conseller general i coordinador de la xarxa Mascaretes Andorra

“Tenim una ciutadania solidària que fa que Andorra sigui imparable”

Nascut l’agost de 1993, va estudiar ciències polítiques i de l’administració a la Universitat Pompeu Fabra i dret a aquest darrer centre. Va ser president del Fòrum Nacional de la Joventut. A nivell polític, sempre ha estat vinculat al Partit Socialdemòcrata, del qual ha estat membre del comitès executiu i directiu. Des de l’abril passat, s’ha convertit en el conseller general més jove de la història moderna del parlament.

El conseller socialdemòcrata, Roger Padreny.
El conseller socialdemòcrata, Roger Padreny.

Com va sorgir la idea de coordinar la xarxa?

La idea va sorgir des de la ciutadania. En adonar-nos, el ministre de Salut em va proposar coordinar la xarxa, ja que coneixia proveïdors de material i costureres.

Quanta gent hi col·labora ara?

Comptem amb la col·laboració de 9 tallers de confecció i entitats que aporten material, però comptabilitzar la ciutadania és impossible. El que si que podem dir és que hem rebut més de 550 correus amb peticions de col·laboració.

"No parlem de majoria i oposició; sinó de donar una resposta ràpida i eficaç a l'emergència sanitària que tenim al davant"

Hi ha una previsió de quantes mascaretes es podran fer?

Els comuns recolliran les mascaretes cada 50 unitats confeccionades.

Si algú vol fer des de casa, com ho ha de fer?

A la guia del nostre lloc web hi ha les instruccions per realitzar-les amb materials que es poden trobar a casa.

A què es podrà destinar les que es facin?

El ministeri de Salut les distribuirà a les persones que treballen als serveis essencials; però no es destinaran com a material sanitari.

Quina sensació li deixa la resposta rebuda?

El que sí que podem dir és que la resposta ciutadana ha estat un èxit i que tenim sort de tenir una ciutadania solidària que fa que Andorra sigui imparable.

Com valora el fet que se li hagi encarregat aquesta coordinació quan és, justament, conseller general de l'oposició?

Ara no parlem d’oposició o majoria, ara parlem de resposta ràpida i eficaç davant l’emergència sanitària que estem vivint.

"Espero que ens quedi un país més unit i més preparat per combatre noves situacions com la viscuda"

Quina valoració en fa de les mesures de la llei omnibus?

Com va dir el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López. Si es compara el document de la CEA amb el projecte de llei finalment entrat a tràmit s’ha avançat molt. No hem arribat on voldríem, però de les propostes presentades pel PS s’han adoptat moltes coses.

A nivell personal, com està vivint tota aquesta crisi?

Estic confinat a casa des del passat divendres 13 de març, seguint les indicacions de les institucions oficials i intentant mantenir la màxima rutina i normalitat possible, dins del que cap. Pel que fa a la tasca de conseller general, hem estat treballant les lleis de manera on line i via videoconferència amb la resta de companys del grup. I pel que fa a la coordinació de Mascaretes Andorra també ho gestiono des de casa a través del telèfon, el correu i videotrucades amb la resta de la gent.

Què creus que ens quedarà un cop se superi?

Espero que ens quedi un país més unit i més preparat per combatre noves situacions com la viscuda. Però espero i desitjo que no n’hi hagi més.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending