Sylvia Steinbrecht Directora artístíca

"He tingut la sort de conèixer totes les feines del cinema"

L'andorrana Sylvia Steinbrecht es va endur aquest diumenge el premi Gaudí a la direcció artística per la seva tasca a la pel·lícula d'Isabel Coixet, 'Elisa y Marcela'. Nascuda a Berna (Suïssa) el 1977 és una de les directores d'art més destacades del cinema.Amb una trajectòria de quasi 20 anys, s'ha forjat una sòlida carrera treballant en algunes de les produccions internacionals més prestigioses rodades a Catalunya com 'El perfume', 'Vicky Cristina Barcelona' o 'Biutiful'. També ha participat en produccions catalanes com 'Floquet de Neu' ' 'Una pistola en cada mano'. Es va formar a l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (Escac).

Sylvia Steinbrecht amb el premi Gaudí.
Sylvia Steinbrecht amb el premi Gaudí.

Comentaris

La primera pregunta és gairebé obligada. Esperava guanyar aquest Gaudí?

Hi havia una altra pel·lícula que és 'Paradise Hills' que és molt peculiar i amb una bona direcció artística. Pensava però que teníem opcions.

Es va formar a l'Escac que just ara acaba de complir els 25 anys.

Si sóc de la segona promoció. Em va fer descobrir el cinema i conèixer els diversos oficis que formen part d'aquesta professió.

I amb l'Escac va arribar la seva primera participació en una pel·lícula.

La primera, primera que vaig fer va ser una amb Filmax que es deia 'Fausto, el amor de los condenados', una pel·lícula de terror. Vaig fer de meritòria perquè anava amb el professor que tenia a l'Escac. He tingut la sort de poder passar per tots els càrrecs. He fet de regidora o d'ajudant.

D'aquí a produccions internacionals. Es treballa d'una manera molt diferent en aquestes produccions amb directors com Woody Allen o  Alejandro González Iñárritu?

Són nivells de producció diferents perquè hi participa molta gent i el treball de tothom està molt més definit. A cops, però, en produccions locals és diferent. En el cas de 'El rey tuerto' va ser molt divertit construir el decorar. Vam fer una cosa una mica estranya: que el sostre aguantés les parets i no al contrari com acostuma a ser habitual. D'aquesta manera el sostre no es movia mai i el que s'obrien eren les parets. Era superdivertit a nivell de decorats. Vam fer moltes reunions, i al contrari de les produccions internacionals, no hi havia diners. Vam posar els nostres sous i per això en els títols de crèdit sortim com a productors executius el meu company i jo. No vam cobrar res. Va ser tot un repte però crec que va sortir bé.

En els premis Goya era candidata, però finalment no ha estat nominada.

El productor va portar la pel·lícula perquè volia que fos nominada però no ha pogut ser.

En quins projectes està treballant ara?

Estic treballant en una sèrie per Netflix i potser torno a fer alguna cosa amb l'Isabel Coixet. Ha estat molt divertit treballar amb ella. No és gaire de repetir amb directors artístics i n'he pogut fer dos amb ella: 'Elisa y Marcela i la sèrie 'Foddie Love' de la cadena HBO que potser té una segona temporada.

Diuen que Isabel Coixet és una directora molt exigent.

És molt exigent, molt intel·ligent. És molt treballadora i té les coses molt clares.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending