L’associació de ramaders estudia accions després de l’‘atac humà’ a dues ovelles d’Ordino

Els propietaris afectats han posat els fets en coneixement de l’APRA alhora que juntament amb titulars d’altres han incorporat gossos per controlar els ramats i càmeres de vídeo-vigilància a les bordes

El ramat on hi havia el darrer xai mort, en una de les bordes del Coll d'Ordino.
El ramat on hi havia el darrer xai mort, en una de les bordes del Coll d'Ordino. SERGI RIBA

L’Associació de Pagesos i Ramaders (APRA) posarà sobre la taula en una reunió que està previst que se celebri la setmana vinent la necessitat de promoure alguna acció -des de la condemna pública a la interposició d’una denúncia com a col·lectiu, per exemple- com a resposta al sacrifici de dos corders que hi ha hagut amb pocs mesos de diferència en dues explotacions ramaderes diferents de la parròquia d’Ordino. Tot porta a indicar que la mort dels xais va ser producte de l’acció de l’home i, de fet, se sospita d’una persona en concret.

Els propietaris dels dos ramats afectats, especialment el del darrer cas, a les bordes del Coll d’Ordino, han posat els fets en coneixement de l’APRA. Hi ha indignació i escandalització en el col·lectiu gairebé a parts iguals. Més encara en ser el suposat autor conegut en diverses explotacions d’Ordino i d’alguna altra parròquia atès que hi havia estat llogat com a masover en algunes ocasions. L’home ja hauria protagonitzat nombrosos incidents al llarg del temps i ara, suposadament, hauria escorxat dos xais i se n’hauria endut una espatlla de cadascun per menjar. Però no hi ha res clar i la situació indigna.

La darrera cordera degollada tenia quatre mesos.

Relacionat

Indignació màxima entre els ramaders d’Ordino que exigeixen que s’aclareixi el sacrifici de corders

En tot cas, tant els dos ramaders afectats com d’altres del seu entorn -i especialment a la parròquia d’Ordino- estan adoptant mesures com, per exemple, incloure de forma permanent entre el ramat gossos amb certa contundència i, també, anar instal·lant càmeres de vídeo-vigilància en els corrals on hi ha els ramats. Es dóna el cas que la darrera de les bordes assaltades ja havia estat equipada temporalment amb càmeres, però en anar-hi més sovint el titular darrerament, va decidir retirar-la per traslladar l’equip a un altre punt.

Comentaris (5)

Trending