Indignació màxima entre els ramaders d’Ordino que exigeixen que s’aclareixi el sacrifici de corders

Entre els afectats hi ha la convicció de saber qui és l’autor del degollament de dues ovelles alhora que tot indica que més enllà del comportament, s’hauria endut sengles espatlles per un aprofitament comestible

La darrera cordera degollada tenia quatre mesos.
La darrera cordera degollada tenia quatre mesos.

El fet que hagi transcendit l’escorxament d’un segon corder als afores d’un corral de la parròquia d’Ordino amb l’abandonament de l’animal després d’haver-ne extret una espatlla està causant una enorme indignació entre els ramaders de la zona alhora que hi ha un clam generalitzat per exigir que s’aclareixi l’autoria del doble fet. Encara que sigui per poder menjar, com se sospita que seria el motiu primer que hauria mogut l’autor a degollar dues ovelles en tres mesos, està clar que no és la manera de fer-ho.

De fet, hi ha alguns ramaders disposats a buscar el suposat autor de la mort de les dues ovelles -la primera a Sorteny i la segona a les bordes del Coll d’Ordino- i demanar-li comptes. Amb tot, s’espera que la denúncia interposada aquest dilluns pel segon dels ramaders afectats sorgeixi efecte, malgrat que no hi ha hores d’ara aparentment cap element probatori respecte del sospitós d’haver degollat els dos animals per, després, extreure’n sengles espatlles.

La cordera degollada en les immediacions de la borda.

Relacionat

Apareix degollada una segona ovella en tres mesos a Ordino i se sospita d’un conflictiu resident

La persona assenyalada pels propis ramaders té multitud d’antecedents i, fins i tot, enfrontaments amb la policia. Un dels darrers fets que se l’imputen seria l’intent d’introduir droga a la presó per fer-la arribar a un fill seu, que hi estaria ingressat, justament, per un afer de tràfic d’estupefaents. L’home, però, ja havia protagonitzat altres episodis de furts de bestiar quan, entre altres coses, havia fet de masover en algunes cases d’Ordino mateix. En les dues ocasions que han aparegut els corders degollats, els dies o hores previs al sacrifici de l’oví se l’hauria vist per la zona on van passar els fets.

Hi ha la sospita que l’home escorxaria els corders per poder menjar. Però també es té clar, segons les fonts consultades, que hi ha algun element més, com la possibilitat que l’home pateixi algun tipus d’alteració mental que amb el pas del temps se li estigui agreujant. Hi ha el temor, a més a més, que com succeeixi un altre fet similar -al del degollament dels xais- i no s’aclareixi la situació amb promptitud hi pugui haver alguna acció més contundent d’algun sector del col·lectiu de ramaders, a qui s’ha posat molt malament el fet.

Comentaris (5)

Trending