Agricultura ha d’intervenir pel malestar dels apicultors amb el tractament anti-processionària

El ministeri, els comuns i el sector posen en marxa una taula de diàleg que tindrà com a primera mesura veure l’impacte que té sobre les abelles el control de la plaga que afecta els boscos

Comentaris

Abelles en plena tasca.
Abelles en plena tasca. ARXIU

Els apicultors s’enfilen per les parets amb el tractament que es fa de la processionària als boscos. És tan convençuts que afecten, sí o sí, les seves abelles. És tal l’emprenyada que per mirar de calmar els ànims el Govern ha hagut de sortir el pas creant una taula de treball amb representants del ministeri d’Agricultura, els comuns i els implicats per tal d’atendre les inquietuds del sector i impulsar una major regulació. En fi, per posar ordre i, sobretot, parar el cop.

Per tot plegat, la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, s’ha reunit aquest dilluns al matí amb la taula d’apicultura, integrada pel Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, els Comuns i l’Associació de Pagesos i Ramaders d’Andorra (APRA). La trobada s’ha impulsat a petició del sector amb la voluntat d’atendre les seves inquietuds i potenciar el diàleg.

Entre els punts tractats durant la reunió en destaca el fet de voler complementar l’estudi que ja es va desenvolupar al 2019 sobre els possibles efectes del control de la processionària sobre les abelles. La prova de fa dos anys ja va concloure que no hi havia un impacte directe sobre el sector de l’apicultura arran de les actuacions que es duen a terme pel control de la processionària. Tot i això, s’ha acordat impulsar un grup de treball entre l’administració i el sector per fer un seguiment més exhaustiu de la casuística i ampliar l’estudi més a llarg termini.

A més, el grup de treball també ha de permetre avançar per impulsar una revisió del marc reglamentari actual que regula la producció apícola, incloent al mateix una línia d’ajuts que fomenti la producció de mels ecològiques i altres productes ecològics derivats de la producció apícola (bresca, ceres, etc.).

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending