Xavier Salinas es perfila com el nou home fort del ‘grup Saetde’

Secnoa viu sumit en el desànim després dels acomiadaments executats i les reubicacions anunciades, i amb un Xabier Ajona que hauria perdut protagonisme

-
-
Quan Saetde va assumir el control de Secnoa i van iniciar-se els primers treballs encarats a la potenciació d’Arcalís i a la integració empresarial, el director de l’estació ordinenca, Xabier Ajona, va guanyar uns galons que, ara aparentment, sinó perdut, sí que han estat congelats. Finalment, tot apunta que el nou home fort del ‘grup Saetde’ serà Xavier Salinas, l’històric director de l’escola d’esquí i que ha anat sumant responsabilitats dins de l’engranatge empresarial liderat per Joan Viladomat.

Salinas, que manté el control de les escoles d’esquí lligades a Saetde és, de fet, el director de desenvolupament de negoci de l’empresa. És a dir, ocupa el mateix càrrec que va ostentar durant anys l’actual ministra de Turisme, Verònica Canals, abans de deixar la firma. Canals va ser durant un bon temps la persona de confiança de Viladomat dins de la societat i, curiosament, no mantenia gaire bona relació amb Salinas.

Ara tots els indicis porten a pensar que el director de desenvolupament de negoci es convertirà en l’home fort de tot el conglomerat. És clar, però, que en l’estructura Ajona hi mantindrà un pes específic molt important. Però quan semblava que donaria el salt a l’epicentre del grup, en principi centrarà la seva parcel·la de poder en Arcalís, no sense aportar el seu ‘know how’ al conjunt de la societat. De moment, l’ascens s’hauria frenat.

I la frenada s’emmarca en un desencís força notable en el conjunt de Secnoa, la societat gestora d’Ordino Arcalís que aquesta setmana ha viscut una sacsejada important. Més de la meitat de la plantilla fixa de l’empresa, donat el procés d’integració amb Saetde, se n’ha vist afectada d’una manera o altra. Nou persones directament haurien perdut la feina i una vintena seran recol·locades, algunes d’elles a Nevasa, l’empresa que comercialitza el domini Grandvalira.

El desconcert que han generat les decisions executades aquesta setmana han portat, ara per ara, un notable desànim a la societat ordinenca, que havia basat la seva estabilització i petita remuntada des de l’aterratge d’Ajona amb algunes de les persones, els equips i algunes maneres de fer que ara han anat en orris. La direcció financera o d’operacions ha estat una de les sacrificades. I també hi ha canvis significatius a nivell comercial i de màrqueting de Secnoa, encara que d’entrada, en aquestes dues àrees no hi ha d’haver sortides. Sí, però, reubicacions.

Comentaris (6)

Trending