Vuit casos nous de coronavirus eleven a 731 els registrats al país

Tot i aquest increment de positius, la dada de pacients actius segueix a la baixa i la de malalts que han superat la Covid-19 està a punt de superar-la

Un instant de la roda de premsa.
Un instant de la roda de premsa.

El nombre de casos de coronavirus detectats al Principat ha experimentat aquest divendres un “repunt”. En concret, s’han confirmat vuit positius més, fet que eleva fins a 731 els registrats oficialment des de l’inici de l’emergència sanitària. Tot i això, segueixen incrementant-se els curats i disminuint els casos actius. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha fet oficials, a més, les darreres defuncions causades per la malaltia, tres més que eleven fins a 40 les víctimes mortals de l’epidèmia a Andorra.

Des de l’esclat de la crisi sanitària provocada per la Covid-19, a Andorra s’han detectat 731 positius. De fet, en les darreres hores, han estat vuit casos nous, la xifra més elevada de tota la setmana. Tot i això, Benazet ha volgut treure ferro a uns “dents de serra” habituals. De fet, altres xifres clau continuen sent esperançadores.

És el cas de les persones que han superat la malaltia. La xifra continua creixent i ja gairebé iguala els pacients actius. Així, dels primers hi ha 344 i dels segons la dada ha tornat a caure fins als 347. És el novè dia consecutiu de davallada.

La dada negativa, però, és la confirmació de les tres defuncions ja avançades per Altaveu. Es tracta de tres padrins, dos que es trobaven a la planta de pacients habilitada al Cedre però que provenen del brot de Salita, l’altre estava a l’hospital i era resident de la residència sociosanitària pública. La taxa de letalitat de la malaltia a Andorra se situa, després d’aquestes morts, en un 5,4%.

La situació continua estable a l’hospital de Meritxell. Allà es troben ingressats 29 pacients. D’elles, 16 a la unitat de cures intensives, però s’ha pogut extubar en les darreres hores un dels malalts. Per tant, queden onze sota ventilació mecànica.

A banda, també es continua reduint el nombre de professionals sanitaris que tenen la malaltia. Ja baixen de la cinquantena i queden en 49. 7 més són membres dels cossos especials.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending