Vives celebra que després dels dos períodes electorals del 2019 “comença un període d’estabilitat”

El Copríncep episcopal torna a citar l’habitatge entre “les causes que més ens fan patir” i pronostica que a través de l’ecologia els joves es tornaran a implicar en la societat

-
-
El cap d’Estat mitrat, el Copríncep i arquebisbe d’Urgell, Joan Enric Vives, ha destacat i celebrat aquest migdia que després dels dos processos electorals d’aquest 2019 “comença un període d’estabilitat per al nostre país”. Vives ho ha esmentat després de recordar que per primer cop en la història constitucional hi ha un Govern de coalició a Prat de la Creu. Ho ha dit en el marc de la recepció nadalenca oferta al Palau Episcopal de la Seu a les autoritats andorranes. El mandatari religiós ha encoratjat els electes a “treballar bé” per resoldre “les causes que més ens patir a tots”, entre les quals ha citat l’habitatge i el canvi climàtic, sobre el qual ha girat bona part del seu parlament.

La síndica general, Roser Suñé, i el cap de Govern, Xavier Espot, han presidit una amplíssima delegació andorrana en la qual no només hi han hagut els ministres o els cònsols sinó també els electes que esdevindran mandataris comunals el dissabte de la setmana que ve. A tots ells, Vives els ha desitjat que “puguin treballar bé i que trobin la col·laboració de tots els ciutadans per a les grans causes que tenim al davant: defensar estabilitat d’Andorra, de les seves tradicions i de les institucions que l’han feta gran i l’han protegida al llarg dels segles; així com bastir una societat inclusiva amb la cooperació de tots; generar riquesa econòmica i repartir-la equitativament”.

El cap d’Estat mitrat ha demanat, també, “no oblidar les causes que més ens fan patir a tots, com són l’educació de les joves generacions, l’atenció als ancians sols, l’habitatge, i tot el que es deriva del canvi climàtic”. A aquest aspecte, lliga a la recentment celebrada cimera de Madrid, la COP25, Vives s’hi ha referit llargament. I ha afirmat que “estem invitats a ser un Principat pioner i modèlic en la protecció del medi ambient i el desenvolupament sostenible, amb experiències reals d’economia circular. Hi hem de fer esforços ni que siguin costosos”.

El Copríncep ha lligat l’ecologia laica, per dir-ho així, amb l’ecumènica tot fent referència a algunes encícliques del Papa. “La necessitat de treballar més pel compliment dels objectius de les Cimeres de París i ara la de Madrid, es pot unir al compromís que el papa Francesc reclama d’una ‘ecologia humana integral’”, ha afirmat Vives. El religiós ha pronosticat que pot ser a través de l’ecologisme que els joves es tornin a interessar per la política. “Crec que les joves generacions que tenen el perill de sentir-se poc motivades per a la cosa política, a través de l'ecologia, s’integraran més en la societat. La conversió ecològica és un procés que ha d'afectar tota la societat i ha d’afectar la ciutadania, no només les empreses o els governs”

Etiquetes

Comentaris

Trending