Vint positius més les darreres hores eleven a 133 els casos diagnosticats de coronavirus a Andorra

Hi ha cinc persones ingressades a l’UCI, dos dels quals ara per ara només són sospitosos d’haver contret la malaltia

-
-
Els casos positius de coronavirus al Principat són ja 133, vint més que la jornada d’ahir. D’aquests casos, una persona s’ha recuperat totalment i una altra, malauradament, va morir diumenge per la debilitat prèvia que ja tenia en tractar-se d’un malalt terminal de 88 anys. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha tornat a mostrar la seva preocupació pel fet que el personal sanitari és el que més està patint el focus de la pandèmia.

Martínez Benazet ha explicat que hi ha 44 professionals de la salut que ja han estat diagnosticats com a positius. També preocupa la situació al Cedre, amb deu afectats, dos dels quals ingressats a l’hospital. Com a element novedós, malauradament, hi ha el fet que el Covid-19 ha entrat també al centre d’acollida d’infants, a la Gavernera. Hi ha un jove aïllat en un pis pel coronavirus i un altre per galteres. Hi ha tres sospitosos més, un dels quals ha donat negatiu.

El virus ha entrat al centre d'acollida d'infants: hi ha un cas positiu aïllat i tres sospitosos, un dels quals ha donat negatiu a la malaltia

En conjunt, actualment a l’hospital hi ha dinou persones ingressades amb diagnòstic positiu. D’aquests dinou hospitalitzats, tres ho estan a l’UCI. Estan intubats, greus però estables. Ja fa dies que estan ingressats. A l’UCI i també amb respiració mecànica, hi ha ingressades dues persones més que en aquest cas són sospitoses d’haver contret el virus. De fet, en conjunt, actualment arreu del país hi ha una trentena de persones sospitoses controlades que podrien estar infectades per la pandèmia.

Martínez Benazet ha assegurat que si en les darreres hores hi ha hagut vint nous casos positius, aproximadament també s'han donat una vintena de resultats negatius. Actualment, s'estaria a l'espera, segons el titular de Salut, dels resultats d'una vintena més de proves que ja s'han enviat als diferents laboratoris amb els quals coopera el sistema sanitari andorrà. A mida que ha anat creixent l'impacte de la malaltia al Principat, s'ha mirat de treballar amb més laboratoris en espera de poder fer els diagnòstics complets al país. Això es preveu que sigui a partir de la setmana vinent si no hi ha retards, que malauradament estan sent més habituals del que es voldria.

Per als responsables de l'anàlisi epidemiològica al país, malgrat que el virus ja està estès en la comunitat, els grans focus d'entrada de la malaltia serien els quatre mateixos que es van detectar des de bon inici. Això sí, hi ha uns quants casos sobre els quals no s'hauria pogut fer la traça corresponent i, per tant, no s'ha pogut determinar l'origen previsible del contagi. Personal sanitari, mestres -inicialment de l'Escola andorrana de Batxillerat però ara també d'altres centres, per exemple, hi hauria un cas a l'Escola Janer- i interns del Cedre serien els més afectats.

Comentaris (8)

Trending