Vilarrubla escull una experta en Permsea perquè la succeeixi al capdavant de l’Escola Andorrana

La designació de Maite Casals com a nova directora del sistema educatiu del Principat seria un missatge de continuïtat en principi ben rebut per la major part del col·lectiu

Façana del ministeri d'Educació, a Sant Julià; a la foto petita, Maite Casals.
Façana del ministeri d'Educació, a Sant Julià; a la foto petita, Maite Casals.
La nova ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, ha optat per una persona de la seva extremada confiança com a successora. Maite Casals serà el recanvi de Vilarrubla al capdavant del sistema educatiu del Principat. Esdevindrà la directora de l’Escola Andorrana. L’elecció ha arribat abans del que s’esperava i ja s’hauria més o menys oficialitzat dins del ministeri. Es tracta d’una clara aposta de continuïtat i la reiteració per l’aposta pel Pla Estratègic per a la Renovació i Millora del Sistema Educatiu Andorrà, és a dir, el Permsea, del qual la mateixa Casals n’és una experta.

La tria de Maite Casals estaria essencialment ben vista dins el col·lectiu de professionals de la docència. No sempre hi ha una unanimitat, però el fet que es tracti d’una educadora de llarg recorregut i un més que notable bagatge, amb gran experiència dins la casa i que ha passat gairebé per tot l’escalafó de l’educació andorrana conferiria a Casals una notable autoritat. A més, ja actualment era una de les mans dretes de Vilarrubla.

En concret, Maite Casals és ara, perquè de moment encara ho és, cap d’estudis de Batxillerat. Amb anterioritat, havia estat, per exemple, cap d’estudis de segona ensenyança a Ordino. Coordinadora de Permsea, ha estat una de les grans impulsores del mètode sobre el qual se sustenta en l’actualitat l’Escola Andorrana que ara haurà de dirigir des de la cúpula. Se li valora un alt grau de coneixement de la feina que li tocarà desenvolupar i es considera que la seva designació és un missatge de continuïtat que pretén llançar Vilarrubla, que mantindria la resta de càrrecs que hi ha en l’engranatge ministerial. 

Se celebra especialment entre els professionals que s’hagi dut a terme un nomenament més des del vessant tècnic i pedagògic que no pas amb criteris d’oportunitat política. S’espera que dirigents del ministeri com poden ser Marie Pagès, que estava en les travesses ministerials, o Francesca Junyent, continuïn en el seus llocs de responsabilitat actual donant així també validesa i continuïtat a l’equip de treball.

Comentaris

Trending