Víctor Filloy i Verònica Canals apunten a Afers Socials i Turisme

El gerent de l’Associació de contractistes i la fins la temporada 2017-2018 directora d’operacions de Saetde serien les dues peces que faltaven en el trencaclosques ministerial de Liberals

Víctor Filloy és el gerent de l'ACODA, mentre que Verònica Canals havia estat directora d'operacions de Saetde.
Víctor Filloy és el gerent de l'ACODA, mentre que Verònica Canals havia estat directora d'operacions de Saetde.
Queden serrells encara per tancar. Però no resten massa hores perquè es perfilin. Hores d’ara, Liberals d’Andorra té sobre la taula els noms de Víctor Filloy i Verònica Canals com a candidats a ministres, l’un, d’Afers Socials, Habitatge i Joventut i, l’altra, com a eventual responsable de Turisme. El trencaclosques governamental s’hauria d’anar encaixant. En principi, l’acte de jurament s’ha retardat fins a dimecres a les 12. A manca de la confirmació dels representants liberals a l’executiu, Demòcrates encara no ha acabat de tancar, tampoc, les carteres que depenen d’ells.

Ara mateix, Filloy, que és el gerent de l’Associació de contractistes (ACODA) i, també, d’altres associacions i col·lectius professionals afins -com el dels transportistes de mercaderies, per exemple- tindria sobre la taula la proposta de liderar el ministeri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut. Filloy ja sap què és estar en un engranatge governamental: del 2005 al 2009 va ser secretari d’Estat d’Esports i Joventut.

Canals, al seu torn, també té experiència de gestió i transcendència pública però, en aquest cas, des de l’àmbit privat. Durant molts anys i fins la temporada 2017-2018 va ser una de les màxims responsables de Saetde, la societat gestora de les estacions del Pas de la Casa i Grau Roig, arribant a ser la directora d’operacions i tenint un paper força destacat dins de Grandvalira. Fa un any aproximadament, va deixar el càrrec per raons familiars.

La presència a l’executiu de cap dels dos no està encara ni molt menys plenament confirmada. Però amb l’oferiment sobre la taula i la pressa per haver de decidir, les fonts consultades asseguren que hi ha molts números que acabin acceptant. Ara, altres fonts han assegurat que també s’ha deixat la porta oberta que en l’acte de jurament, que inicialment s’ha posposat per a dimecres a les 12 del migdia, no prenguin possessió tots els ministres.

No només als liberals els falten tancar alguns serrells, tampoc Demòcrates ho té tot resolt. Durant el cap de setmana s’ha deixat per tancada la continuïtat de Maria Ubach al ministeri d’Afers Exteriors i ara s’està intentant tancar els dos departaments que continuen vacants: Educació i Cultura i Esports. En les darreres hores, hauria confirmat la seva negativa l’exconsellera Sílvia Riva pel segon dels ministeris citats. I ara s’hauria de recórrer a altres perfils que hi havia sobre la taula, com el de Marc Pons o el d’Esther Rabassa.

Quant a Educació, les fonts consultades han assegurat que després que hagin caigut altres candidats -Marie Pagès hauria descartat l’oferiment-, des de la prefectura de Govern i el fins ara titular del departament i futur ministre de Finances, Eric Jover, s’estaria ‘collant’ la directora de l’Escola Andorrana i consellera comunal Ester Vilarrubla perquè assumeixi el càrrec. En aquest cas, les fonts consultades asseguren que la pressió és molt elevada hores d’ara.

Comentaris (15)

Trending