Vicky Jiménez farà el salt professional a Amiens

La campiona de l’Open d’Austràlia júnior, que participarà a la ciutat francesa en el seu primer torneig sènior, ha estat rebuda pel cap de Govern i la ministra d’Esports.

-
-

La jove tennista Vicky Jiménez farà al salt al circuit professional en el torneig d’Amiens, que es disputarà del 9 al 15 de març. La recentment campiona de l’Open d’Austràlia Júnior, amb només catorze anys, continuarà així la seva meteòrica progressió després de l’èxit aconseguit a Melbourne.

Jiménez ha participat aquest dimecres a la tarda en una recepció oferta pel cap de Govern, Xavier Espot; la ministra d’Esports, Sílvia Riva, i el secretari d’Estat, Justo Ruiz. Acte íntim, de petit format, tot i que inicialment el pla era un altre. S’havia convocat a tots els clubs del país perquè es fes una rebuda multitudinària al poliesportiu d’Andorra, però s’ha acabat anul·lant per motius “logístics”.

Malgrat tot, la jove tennista no ha amagat la satisfacció per l’homenatge. I és que, en el fons, viu uns dies d’intenses emocions després d’haver aconseguit “un somni que mai havia pensat que arribaria”. Ara, però, toca no deixar-se endur per l’eufòria. Almenys, ella ho té clar: “Haig de seguir treballant igual, que és el que m’ha portat a guanyar”. I és que “aquí no s’acaba res; més aviat, és només el principi”.

I el següent pas d’aquest és França. Més concretament, Amiens, al març. “Ara vull descansar i no hi penso. Vull centrar-me en els entrenaments”, ha explicat una Vicky Jiménez que ha revelat quina és la seva debilitat: la xocolata. Per ara, però, la té sota control, almenys quan toca fer-ho. “Durant els tornejos me'n sé estar, però quan no competeixo, sempre penso que no passa res per menjar-ne una mica”, ha admès.

Inicialment, Govern havia convocat nens de tots els clubs de base del país però l'acte s'ha anul·lat per motius logístics

Per la seva banda, el seu pare i entrenador, Joan Jiménez, ha assegurat que el salt al circuit professional no ha estat condicionat per l’èxit a Austràlia. “Ho teníem previst abans. Amb catorze anys ja pot i crec que té el nivell”, ha indicat tot avançant que l’objectiu és “començar a aprendre, saber on estem i què hem de millorar per assolir el somni de jugar al màxim nivell”. En aquesta nova etapa del camí jugarà un paper important Jordi Arrese. Per a Jiménez, la seva presència li permetrà “fer encara més la funció de pare”, que consisteix a “engrescar-la i ensenyar-li a ser bona persona”.

Des del Govern, la ministra Riva ha destacat que l’acte era “més que merescut” i ha volgut posar en relleu el fet que l’èxit de Vicky Jiménez “ens situa en aquest vessant esportiu” i que “a ella la sentim com una ambaixadora esportiva; és molt important que expliqui que el seu país és Andorra”. Tampoc ha amagat que el triomf a Melbourne pot fer modificar els plans pel que fa a les ajudes i beques i ha donat a entendre que també en el que respecta a la subvenció que rebi la Federació de Tennis tenint en compte que la campiona júnior de l’Open d’Austràlia “esdevindrà una part important del projecte” de l’ens. També tocarà, ha apuntat, “fer avenços pel que fa a les infraestructures” esportives, tot indicant que aquí cal la participació de la mateixa federació però també de privats i el suport internacional.

Comentaris (2)

Trending