Via lliure a la integració del Gimnàstic de Manresa a l’FC Andorra

El 80% dels socis del club català que van acudir a una assemblea extraordinària avalen la conversió de l’entitat en societat anònima esportiva

Un moment de l'assemblea, feta entre la graderia i el camp mateix.
Un moment de l'assemblea, feta entre la graderia i el camp mateix.
L’FC Andorra adquirirà el Gimnàstic de Manresa per convertir-lo en part del seu entramat esportiu i element essencial de la base que pretén construir. El 80% dels socis del club català han avalat la conversió de l’entitat en societat anònima esportiva (SAE), pas previ perquè en el seu accionariat hi entri el club andorrà. Perquè l’accionista principal del Gimnàstic passarà a ser l’FC Andorra en tan què societat de dret andorrà.

L’històric club del cor de Catalunya, que té unes infraestructures futbolístiques notables que cal renovar -operació a la qual hi contribuiria l’FC Andorra amb la seva entrada en l’accionariat de la nova societat-, va celebrar assemblea extraordinària aquest divendres a la nit per decidir sobre la proposta que va posar sobre la taula el president de l’entitat, Darío Riera. De la vuitantena de socis que van assistir a la reunió -no s’hi van autoritzar vots delegats- 64 es van mostrar favorables a la conversió en SAE del club.

L’assemblea es va fer entre la graderia i el camp mateix, on hi havia la junta directiva que va exposar l’operació, amb el suport, entre altres, del director esportiu de l’FC Andorra i home de confiança de Kosmos, el hòlding empresarial de Gerard Piqué, Jaume Nogués. El Gimnàstic passarà a ser una de les pedres angulars del projecte de futbol base que el club andorrà també vol anar construint al Principat amb independència que dilluns la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) confirmi o no l’ascens de l’entitat a la categoria de bronze del futbol espanyol.

L’FC Andorra ha completat els dos passos ineludibles -mostrar interès per escrit i fer un abonament de més de 400.000 euros- per poder adquirir la plaça del Reus. Ara queda la decisió de la RFEF, que ha d’acordar quin dels clubs que han fet els esmentats tràmits -n’hi ha d’altres en la resta de la geografia espanyola més enllà de Catalunya- té prioritat segons la normativa establerta per l’organisme rector del futbol de l’Estat veí del sud.

Comentaris

Trending