Veïns d’Ordino exigeixen solucions per frenar els cotxes a l’avinguda de les Moles

terceravia formalitza una carta al comú en què es fa ressò del neguit ciutadà i li demana que faci les gestions escaients amb Mobilitat perquè adopti mesures

Una imatge de l'avinguda de les Moles, nom que rep la zona urbana de la carretera general.
Una imatge de l'avinguda de les Moles, nom que rep la zona urbana de la carretera general.
Veïns d’Ordino fa temps que reclamen mesures per tal de garantir que els vehicles circulen a la velocitat adequada i respecten les senyalitzacions horitzontals a l’avinguda de les Moles, al tram que va de la rotonda que hi ha just davant de l’església parroquial i el punt rodó de Sornàs. Després de temps i temps evidenciant un neguit que fins ara no s’ha traduït en cap solució sobre el terreny, terceravia ha fet arribar una carta al comú tot demanant-li que faci gestions prop de Mobilitat perquè doni una resposta a la situació.

Els veïns fa temps que estan preocupats per l’excessiva velocitat amb què circulen els vehicles. Una celeritat que, tot sovint, es veu combinada amb perillosos avançaments en línia contínua i sense respectar el passos per a vianants. El cas s’agreuja a l’estiu, per exemple, perquè molts infants i joves s’acosten al centre del poble o al centre esportiu a peu. També nombrosos turistes s’acosten fins al camí de Santa Bàrbara.

Fa molts mesos que es va intentar fer una recollida de signatures que no va acabar reeixint. Això sí, diversos veïns a títol personal haurien fet arribar el seu malestar a la corporació sense que els laments s’hagin traduït en cap decisió concreta. Ara el comitè parroquial de terceravia ha fet arribar una missiva formal al comú, segons que ha avançat ‘El Periòdic’. El president del grup ordinenc, Jordi Balsa, ha explicat que la carta es va trametre el 2 d’agost i de moment no han rebut cap resposta.

“Som nous a nivell polític a la parròquia i no estem al comú, però això no treu que poguem escoltar les queixes i mirar de buscar-hi solucions”, explica Balsa. I és just això el que demanen al comú. En la carta li exposen el problema i terceravia ja admet que la solució última depèn de Mobilitat, però per això li demanen que “faci les gestions escaients com al seu dia es va fer a la Clota Verda, on es va dur a terme una acció que ha donat bons resultats”.

D’aquí que des de la formació política entenen que instal·lar un semàfor que s’activi a petició dels veïns o sempre que detecti una velocitat anormalment alta seria una bona solució. Si s’han decidit a recollir el neguit ciutadà i a traslladar-lo al comú és perquè creuen que "el fet de fer-ho des d’una agrupació política pot mobilitzar més les consciències”. No esperen una resposta més ràpida o més lenta. El que pretenen, recorda Balsa, són solucions: “Si es prenen accions ja seran benvingudes.”

 

Comentaris (1)

Trending