Veïns de Nagol denuncien pràctiques de ‘botellón’ i altres consums a l’entorn de Sant Cerni

Residents al quart lauredià lamenten el “lamentable estat” que presenta l’entorn de l’església romànica i l’alta velocitat amb què circulen vehicles plens de gent de matinada

-
-
Veïns del quart lauredià de Nagol lamenten “el deplorable i lamentable” estat que presenta l’entorn de l’església romànica de Sant Cerni, on s’hi acumula brutícia degut al fet que tot sovint, en aquella zona, s’hi duen a termes pràctiques de consum d’alcohol en grup, el denominat ‘botellón’. Els residents, que demanen més vigilància i neteja a les administracions públiques, també alerten del perill que suposen vehicles circulant a gran velocitat a altes hores de la matinada, i que sospiten que tenen a veure amb ‘negocis clandestins’ d’estupefaents.

Els comunicants han explicat que és habitual veure moltes nits grups de persones, especialment gent jove, que fan ‘botellón’ en les immediacions d’un dels referents del romànic a Sant Julià. I que després abandonen les ampolles i les llaunes que han utilitzat per fer les seves barreges “tot i tenir un contenidor tot just a cinc metres”. En aquest sentit, les fonts veïnals consultades han assegurat que més enllà de la brossa que es va acumulant amb el pas del temps a la zona, també hi ha una altra acumulació: la suma d’incivisme juvenil amb la manca de vigilància.

En aquest sentit, els residents al quart de Nagol reclamen que els serveis comunals de neteja tinguin una major cura respecte d’un dels monuments de la parròquia que, juntament amb Canòlich, més visitants reben al cap de l’any, amb visites guiades incloses i tot. I també reclamen de la policia que munti dispositius de control, encara que sigui esporàdics, però més sovint i, fins i tot, amb voluntat de dissuadir. 

I és, avisen els veïns, que resulta d’allò més perillós el fet que “moltes nits hi ha un alt volum de trànsit, de cotxes plens de joves circulant a grans velocitats, en diferents urbanitzacions properes al nucli de Nagol”. En aquest sentit, els veïns demanen a la policia que mirin de posar-hi remei atès que hi ha el temor que en la zona hi pot haver un punt de consum o venda de droga.

Comentaris (3)

Trending