Veïns de Ciutat de Valls d’Andorra la Vella desconfien de l’estabilitat del barri

Els nombrosos esvorancs que presenten els carrers més les contencions reforçades que s’obliguen a fer als promotors d’obres a la zona fan témer que qualsevol dia hi haurà un ensurt

Una imatge del carrer Ciutat de Valls, on la calçada és ben poc uniforme i presenta diversos sots.
Una imatge del carrer Ciutat de Valls, on la calçada és ben poc uniforme i presenta diversos sots.
A Ciutat de Valls, els veïns es continuen sentint abandonats. Cert que el comú de Conxita Marsol hi ha fet el darrer mandat alguna actuació i que en el programa que va presentar la formació que lidera la cònsol s’hi proposen noves accions. Però això no treu que els veïns del barri estiguin molt amoïnats. Una de les principals preocupacions és, ni més ni menys, l’estabilitat que pugui presentar la zona. En un lloc orogràficament gens senzill i que a més pateix l’amenaça de la caiguda de rocs, els esvorancs, els sots, que presenten alguns dels carrers de la zona inquieten.

En alguns casos, és tal la temença dels habitants del barri que eviten passar pels extrems dels vials. Sobretot en aquells extrems que queden enlairats i al buit. Alguns veïns prefereixen transitar pel mig de la calçada tot i el deficient o irregular paviment que els vials mostren. Els esvorancs no són l’únic temor, l’únic element que fa patir els veïns. Al carrer Ciutat de Valls mateix s’hi està fent l’obra promoguda per la Fundació Armor, que deixarà en gestió del Govern una vintena llarga de pisos socials. 

Doncs, segons diverses fonts, aquelles obres haurien evidenciat la feblesa del terreny. De fet, la construcció de l’immoble va lligada a l’exigència de l’aixecament d’un important mur de contenció, amb mesures més reforçades del que seria normal en altres punts del país, per evitar ensurts. Ensurts que no es poden descartar. L’estabilitat del sòl, indiquen les fonts, és un dels maldecaps dels veïns. Alhora, però, es demanda una actuació més decidida per part de l’administració.


Espai on la Fundació Armor hi edifica un immoble amb pisos socials i despatxos per a entitats.| ALTAVEU

Des de la deixadesa a nivell higiènic a altres mancances que es detecten al barri són altres elements que els veïns també denuncien. Les obres de suposada millora de l’embelliment de l’avinguda Príncep Benlloch, que haurien de repercutir també en certa manera en el barri, no han acabat de quallar. Ben al contrari, alguns dels residents a la zona critiquen aspectes com els espais destinats a l’aparcament o les ubicacions dels contenidors per a les escombraries.

Comentaris

Trending