Veïns de Bordes d’Envalira denuncien el perill que suposen les motos de neu circulant a tocar els habitatges

Desesperats per la manca d’actuació del comú de Canillo, els residents al veïnat esclaten a les xarxes socials i reclamen una solució abans no hi hagi un accident irreparable

Buguis en una esplanada nevada just davant d\'apartaments de Bordes d\'Envalira.
Buguis en una esplanada nevada just davant d\'apartaments de Bordes d\'Envalira.
Els veïns de Bordes d’Envalira treuen foc pels queixals amb les motos de neu i els buguis. A través de les xarxes socials han denunciat una situació que fa temporades que es repeteix però que ha arribat a una situació insostenible. Tant que els veïns de la zona ja han estat a punt de patir algun atropellament. I no és que les motos circulin pel mig del bosc -que també- o en indrets on el pas de persones és habitual. És que ara ja passen a tocar els habitatges. Els veïns han exigit al comú de Canillo que una vegada per sempre adopti mesures i solucioni el problema perquè “puguem viure en pau i tornem a ser un veïnat tranquil i respectat”. Diversos consultats han explicat que molts residents a Bordes d’Envalira ja no gosen sortir amb els infants a la neu.

Entre les denúncies aparegudes a les xarxes socials s’hi pot llegir la reclamació que “l'ús de motos de neu hauria d'estar restringit als circuits marcats. No és normal que vagin per on els hi dóna la gana, fent soroll, molestant animals i persones i contaminant. La natura s'ha de protegir”. En explicacions a l’Altaveu, altres veïns han explicat que “és horrible. Portem mes de tres temporades així. Ja no és el primer cop que hem estat a punt de patir algun atropellament al camí d’evacuació del Pla de les Pedres que baixa des de Grandvalira fins el Peretol”. Els veïns lamenten que zones d’ús tradicionalment pedestre han estat envaïdes pels vehicles especialitzats en la neu.

Els denunciants lamenten que motos i buguis envaeixen diàriament i sense mesura zones on tradicionalment s’hi anava a peu o, fins i tot, que els infants usaven per jugar amb la neu

“Cada dia és un infern just davant dels nostres habitatges, on les empreses convoquen als clients per donar voltes davant just fent-lo servir de circuit, on abans podíem passejar amb les criatures, fer ninots de neu o baixar amb els trineus. Ara ja no sols són els particulars que vénen amb els remolcs… ja són empreses especialitzades (no sabem si amb o sense llicència) que ajunten una vintena de motos i inclús el cap de setmana n’hem comptat unes quaranta”. El malestar és evident. Per això reivindiquen una acció decidida de l’administració que, ara per ara, no arriba.

“Ho hem comunicat al comú però, pel que es veu, no ens fan cas. Sols ha vingut algun agent de circulació però no ha estat suficient”. I afegeixen els veïns que "ara ja no sols és el soroll, son les brutícies d’olis, anticongelants, llaunes de cervesa… sembla un parc d'atraccions amb el perill afegit de que qui porta les motos són gent sense experiència”. I abans de mostrar el seu pessimisme i desànim perquè “ja no sabem com aturar-ho”, acaben lamentant que “ahir gairebé ens atropellen al vespre sense llums tot circulant pel mig del bosc”. I això va ser una mica la gota que va fer vessar el vas. I d’aquí a les xarxes socials. A fer córrer la veu. I l’emprenyada. Per mirar d’aconseguir que el comú de Canillo se senti al·ludit.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending