Vallnord penja de mig fil 

Pal-Arinsal té interès en mantenir la marca però és més que probable que Ordino-Arcalís se n’aparti del tot aquest mateix estiu; per a la propera temporada hivernal el divorci es dóna per fet

-
-
El futur de Vallnord, entesa com el domini que durant anys ha unit Pal-Arinsal i Ordino-Arcalís, és molt negre. De fet, la unió ja no penja d’un fil. Com a molt l’aguanta mig i és possible que no arribi ni a l’estiu. L’entrada a Secnoa, la societat que gestiona el camp de neu ordinenc, de Saetde, ha fet que Arcalís miri de totes totes cap a Grandvalira. I que la fractura que ja hi havia d’abans d’aquesta operació societària entre massanencs i ordinencs s’hagi eixamplat moltíssim.

Per aquest dimecres hi havia previst un consell d’administració de Vallnord en què s’havia de tractar la gestió dels forfets conjunts. Hipotètics, ja. Perquè com més ha passat cada societat ha anat més per lliure i no sembla que hi hagi possibilitat d’una entesa. De fet, per a la propera temporada hivernal es dóna per fet que Pal-Arinsal i Arcalís ja no compartiran domini i, més encara, és possible que aquest estiu mateix ja hagin trencat peres.

Els directors generals de les dues societats, Josep Marticella per part d’EMAP, i Xabier Ajona en el cas de Secnoa, estan tractant la qüestió des del punt de vista tècnic i comercial. Fonts properes a la societat massanenca asseguren que esperen un “posicionament fefaent i per escrit" del bàndol ordinenc. A Pal-Arinsal són conscients que Arcalís no pretén continuar. Però espera que sigui Secnoa qui expliciti la seva posició per, d’aquesta manera, poder actuar en conseqüència.

A la Massana tenen molt clar que amb Arcalís o sense, o millor dit, encara que sigui sense Arcalís,  volen continuar explotant la marca Vallnord. I això Secnoa no creu que hagi de ser així. La marca és propietat de la societat, que al seu torn està controlada en un 66% per EMAP i el comú massanenc. Si Secnoa explicités la voluntat d’abandonar, EMAP tindria més arguments, asseguren les fonts, per poder mantenir la marca. Però a Ordino no tenen la voluntat de facilitar les coses en aquest sentit. 

Es tracta d’arribar a un acord per deixar el vincle sense que ningú no quedi ni ben parat ni mal parat. Fonts properes a EMAP han remarcat que si Secnoa planteja la possibilitat de ser compensada, a raó del 34% que té de la societat i, per tant, de la marca Vallnord, perquè Pal-Arinsal pugui continuar operant sota aquella denominació, s’estudiarà. Però no està clar que a Ordino faciliten el terreny, malgrat que totes dues parts estan d’acord en buscar sortides el menys traumàtiques possibles per a les dues bandes.  

 

Comentaris (1)

Trending