Vall Banc recupera la renda variable de Credit Suisse però encara no hi ha data perquè els clients hi tinguin accés

L’operativa de traspàs dels antics actius de BPA ja s’ha iniciat però el procediment encara s’allargarà “uns dies” i encara queden traves per superar

-
-
La renda variable de Banca Privada d’Andorra (BPA) bloquejada a Credit Suisse comença a viatjar cap al Principat. Així ho ha assegurat Vall Banc, tot anunciant que ja s’ha “ha iniciat  l’operativa de traspàs dels actius que es trobaven a l’antic custodi de BPA”. No obstant, encara queden algunes traves per superar i diferents processos per realitzar, amb la qual cosa hores d’ara és impossible saber quan els títols estaran a disposició dels clients.

Segons un comunicat de Vall Banc, “aquesta fase, que es preveu que s’allargui uns dies, s’inicia amb el moviment dels títols cap al custodi de renta variable de Vall Banc i el seguiment continuat de les liquidacions en diversos mercats”. El banc aixoplugat pel fons voltor americà JC Flowers manté que “quan tots els actius estiguin disponibles, es procedirà a fer les gestions necessàries per aconseguir l’aixecament de les suspensions existents sobre les ordres de subscripció i reemborsament dels fons gestionats per Vall Banc Fons”. Vall Banc veu el traspàs definitiu com l’últim pas per operar amb tota la normalitat. 

És evident que no tota la renda bloquejada a Credit Suisse fins ara anirà a parar cap a Vall Banc. Hi ha clients de BPA que l’AREB manté travats al banc en vies de resolució atès que no han superat els suposats esculls imposats a mode de KYC o que estan embrancats en causes judicials o investigacions en curs. En aquest cas, i tal i com han possibilitat les diverses resolucions de l’AREB que decidien sobre traspassos de clients, les posicions dels titulars bloquejats seran liquidades i tot fa pensar que els diners procedents de la venda de la renda variable s’integrarà en els actius per a una possible liquidació.

Per tant, a priori una cosa és l’AREB i la gestió dels clients bloquejats a BPA en resolució i una altra el que passi amb Vall Banc. Segons informa aquest darrer banc en un comunicat, “per tal de donar un servei més àgil, l’entitat ha reforçat l’àrea d’atenció al client i, en el moment que els actius estiguin definitivament disponibles, s’oferirà als clients alternatives de gestió”. Hi ha un temor evident i molt notable que hi hagi una fuita de capital important i els recursos gestionats per Vall Banc acabin reduint-se de molt.

 

Comentaris (4)

Trending