Vall Banc anuncia que la renda variable ja està disponible… però imposa limitacions

L’entitat pretén frenar tan com pugui la marxa de clients, als quals els recorda “la necessitat d’actualitzar la documentació relativa al compte”

Rètol de Vall Banc col·locat a la façana lateral de la seu principal de l''entitat.
Rètol de Vall Banc col·locat a la façana lateral de la seu principal de l''entitat. Toni Solanelles
Els clients de Vall Banc ja tenen disponibles els actius que fins ara i des del 2015 han estat bloquejats a Credit Suisse. Des d’aquest dimecres els gestors de l’entitat ofereixen “alternatives de gestió” per mirar de frenar tan com puguin la marxa de clients i, per tant, de fons. La “normalització de l’operativa” comporta associada “la necessitat d’actualitzar la documentació relativa al compte”, amb la qual cosa molts dels clients es poden trobar que se’ls exigeixen nous passos burocràtics per poder operar.

En un comunicat, el banc tutelat pel fons voltor americà JC Flowers assegura que més enllà del fet que les posicions de renda variable ja siguin accessibles per als clients, “s’han iniciat els tràmits necessaris per aconseguir l’aixecament de les suspensions existents sobre les ordres de subscripció i reemborsament d’algun fons gestionat per Vall Banc Fons”. Fonts properes a l’entitat han reconegut que temen una desbandada de clients i, així, també podria quedar compromès el futur del banc.

De moment, però, i per tal de donar un servei més àgil,  l’entitat ha habilitat nous espais per assegurar la confortabilitat dels clients i ha reforçat les àrees clau per a l’atenció a l’usuari. Formalment, Vall Banc considera el traspàs definitiu com l’últim pas per recuperar la normalitat operativa i es mostra satisfet per poder normalitzar la situació financera dels clients a l’entitat. El missatge oficial que es vol donar és que “els responsables de Vall Banc afronten aquesta etapa amb confiança, ja que finalment permet oferir un servei complet als clients que es podran beneficiar de les aliances internacionals”, la realitat, o el temor real, per dir-ho així, va per un altre cantó.

Cada client sabrà, en contacte amb el seu gestor, quina és la situació concreta. La seva posició després de tenir uns títols tants anys bloquejats, alguns dels quals s’han revaloritzat però altres, sense dubte, hauran patit menyscabament. No obstant, la fluctuació dels mercats financers els darrers anys ha estat molt elevada. De fet, segons algunes fonts, no està gens clar que es puguin realitzar, en cas de pretendre-ho, tots els títols que formaven part del compte Omnibus de BPA a Suïssa.

Comentaris (3)

Trending