UxEE permetrà l’accés dels cortalans al Madriu amb vehicles elèctrics

La formació considera que la vall està “oblidada” i que cal potenciar com a atractiu turístic

Els candidats d'UxEE, a la zona d'entrada al Madriu.
Els candidats d'UxEE, a la zona d'entrada al Madriu.

Unió x Escaldes-Engordany té clar que “la Vall del Madriu-Perafita-Claror és un espai protegit, declarat patrimoni de la humanitat per la UNESCO, que cal preservar i potenciar com atractiu turístic. Per això, el programa de la formació incorpora diferents propostes per canviar la situació que ha definit el seu número 2, Jordi Moreno: “Considerem que és una vall oblidada i que cal aprofitar molt més”. Una altra idea és permetre accés als cortalans, amb quads elèctrics.

Una de les propostes incloses al programa d’UxEE per potenciar el turisme a l’espai natural és “la instal·lació d’una casa de guies mòbil de fusta que s’integri en el paisatge i que ubicaríem just a l’inici del camí d’accés”, segons ha volgut explicar Moreno. A més, ha indicat, es tractaria d’una solució provisional mentre es negocia amb els propietaris d’una de les bordes situades a tocar del corriol d’accés per reformar-la i construir-hi allà una casa de guies “de l’estil com les que hi ha a Chamonix”.

Moreno ha avançat que, per tal de donar la millor informació possible sobre la Vall del            Madriu-Perafita-Claror els guies “estarien especialitzats 100% en l’entorn, cosa donar dades molt completes i recomanar recorreguts segons l’edat i la forma física dels visitants”. A més, UxEE crearà el Centre d’Interpretació al bell mig de la parròquia per donar-la a conèixer entre els visitants i turistes.

 Altres opcions que es contemplen per a aquest espai al programa d’UxEE és la possibilitat que els cortalans hi puguin accedir amb quads elèctrics, amb autorització prèvia del comú, potenciar el Pla de la Gestió conjuntament amb la resta de comuns implicats i mantenir els camins empedrats, tret diferencial de la vall.

Comentaris

Trending