Usuaris del bus reclamen vehicles que siguin realment accessibles

Les persones amb mobilitat reduïda tenen uns espais reservats, però en la majoria d’autos per arribar als seients cal que superin un esglaó

-
-
Usuaris del transport públic de viatgers han mostrat la seva estupefacció perquè la immensa majoria dels vehicles que presten el servei al país, tot i ser nous, tot i haver-se posat en marxa les línies fa pocs mesos, no tinguin cap espai amb seients que no presentin ni un sol obstacle. Fins i tot les zones reservades a les persones amb mobilitat reduïda presenten un esglaó, més alt o més baix, que cal superar per arribar als seients. 

Els usuaris que han mostrat la seva estranyesa, consideren que ja que les companyies han renovat en gran mesura la flota, haurien pogut preveure espais on els seients quedessin a l’altura dels passadissos. “Si són zones reservades per a persones amb mobilitat reduïda no té cap sentit que hi hagin esglaons”, han explicat els consultats, que han recordat que no és el primer problema que presenten alguns d’aquests vehicles. Hi ha autobusos, han recordat, que de tant llargs com són presenten serioses dificultats en el moment de maniobrar. I que tenen molts problemes per girar en algunes rotondes. 

Fonts de les companyies que presten el servei han explicat que “els vehicles adaptats disposen d’un espai per ubicar-hi la cadira de rodes. No necessàriament els seients són accessibles”. I hi han afegit que “aquestes persones tenen prioritat en els seients més accessibles de cada bus. Estan senyalitzats. Hi ha autobusos amb més facilitat de moviment que d’altres”.

Comentaris

Trending