Unió per Escaldes vol lluitar contra els locals buits a Vivand

Martínez-Illescas defensa la possibilitat que els propietaris puguin fer una cessió temporal perquè el comú doni ús a aquests establiments tancats

Els membres d'UxEE passegen per Vivand.
Els membres d'UxEE passegen per Vivand.

El candidat a cònsol major d’Unió per Escaldes-Engordany, Higini Martínez-Illescas, ha desgranat les mesures que la seva llista incorpora al programa electoral amb l’objectiu de potenciar la zona per a vianants de Vivand. Entre elles, mira de reduir el nombre de locals buits negociant amb els seus propietaris una cessió temporal per donar-los un ús, com ara espais d’informació .

Des de la candidatura, s’ha volgut destacar que Vivand “és un dels motors econòmics” de la parròquia i, per això, “es mereix un tracte especial”. Un dels objectius de la llista que conformen Liberals i Progressistes-SDP és evitar “l’impacte visual” que generen els locals tancats de cara als veïns i als visitants. Una possible mesura passaria per una cessió temporal del local perquè esdevinguin “punts d’informació o espais per fer una pausa al bell mig de la parròquia”.

 “Volem que Vivand sigui una avinguda viva en la qual no hi hagi comerços tancats i el dia a dia sigui més amable evitant, per exemple, la neteja de l’avinguda en hores punta”, ha explicat Martínez-Illescas. Una altra de les mesures que es promouran des de la candidatura és la instal·lació de punts d’informació digitals. “Vivand mou tot el turisme, això és evident, i des d’aquí volem que els turistes es distribueixin per tota la parròquia, per això instal·larem aquests punts”, ha comentat.  

Per últim, des d’UxEE també es tindrà en compte que Vivand “no només és una avinguda comercial sinó que també hi viuen molts veïns i hi ha ubicats hotels”. Per això, s’habilitaran zones de càrrega i descàrrega també per als residents “per facilitar-los l’accés a la seva llar” i es permetrà la recollida amb taxi als clients dels establiments turístics de la zona.

Etiquetes

Comentaris

Trending