Es reobre la C-16 després de gairebe vuit hores de tall

L'acció ha començat a quarts d'una convocada pel CDR del Berguedà i s'ha sumat gent de les comarques veïnes

Fins i tot s'ha fet un castell a la zona del tall.
Fins i tot s'ha fet un castell a la zona del tall.
Una manifestació, convocada pels Comites de Defensa de la República (CDR) ha tallat des de quarts d’una del migdia i fins poc després de les vuit del vespre la C-16 a Berga en ambdós sentits de la marxa entre els punts quilometrics 97 i 98. L'acció ha provocat cues considerables tenint en compte que és diumenge, un dia de molt trànsit en aquest eix. Al llarg de la tarda, les retencions han arribat de ser de fins a vuit quilòmetres en tots dos sentits.

El CDR de Berga havia convocat als seus integrants a les dotze del migdia a la benzinera de l’hospital, sota el lema “Vermut per la Llibertat”. Com ja sol ser habitual en aquests tipus de crides, l’objectiu real suposava traslladar-se cap a una via de comunicació propera per tallar-la. En aquest cas, l’escollida ha estat la C-16 a l’alçada del túnel que té el nom de la capital comarcal.

Cap a dos quarts d’una, han arribat a l’indret escollit i han fet efectiu el tall de la principal artèria del Berguedà. En total, prop d’una cinquantena de persones participen en l’acció que està provocant retencions de fins a tres quilòmetres en tots dos sentits de la marxa, segons informa el Servei Català del Trànsit. Segons algunes fonts, s’han produït moments de tensió entre algun dels concentrats i els conductors atrapats.

Els Mossos, que tenen desplaçats a la zona  estan intentant desviant alguns vehicles per l’antiga carretera, però no evident els problemes de circulació, que ara mateix no se sap fins quan es poden allargar perquè des dels convocants no s’ha posat cap hora de finalització. De fet, estan rebent el suport de persones de CDRs de les comarques veïnes, com ara la Cerdanya.

Des del Servei Català de Trànsit i des de Mobilitat s'ha recomanat circular per la C-14 i la N-260. El tall ha complicat encara més la circulació a la C-16 en un dia força difícil. Fins al migdia, les cues han estat d'un quilòmetre en els dos sentits de la marxa, però la situació s'ha complicat encara més a la tarda, quan les retencions han arribat a ser de fins a vuit quilòmetres, tot i els intents dels Mossos d'Esquadra de desviar la circulació per vies secundàries.

Cal recordar que una situació similar es pot viure demà al matí a l'N-145. El CDR de l'Alt Urgell ha convocat un esmorzar popular que podria derivar en un tall de la principal via d'accés a Andorra, a partir de les set. La situació a Berga és un clar avís del que pot succeir aquest dilluns, ja que, tot així ho fa pensar, si es produeix el tall podria no quedar-se acotat a una estona curta sinó allargar-se durant hores.

 

El cartell de la convocatòria.

Relacionat

L’N-145, de nou ‘amenaçada’ per un esmorzar del CDR de la Seu

Comentaris (2)

Trending