Una gestora d’inversions es fa amb el control del túnel d’Envalira

El Govern autoritza que els tres socis actuals –Globalvia, Andbank i BBVA- venguin les accions de la concessionària a NDG Envalira Invest, una societat originària de València

Un dels accessos al túnel d'Envalira.
Un dels accessos al túnel d'Envalira.

El Govern ha autoritzat la compra per part de la societat NDG Envalira Invest, constituïda el passat mes de maig a València, de les accions de la concessionària del túnel d’Envalira que fins ara estaven en poder de Globalvia, Andbank i BBVA. D’aquesta forma, l’entitat aconseguirà el total dels títols de la gestora de la infraestructura. Des de l’executiu, es defensa que el canvi de propietat, del qual no s’ha volgut donar gaires detalls, no suposa cap modificació de les clàusules de la concessió –per tant, es mantindran les tarifes- i, a més, es mantenen tots els llocs de treball.

El ministre portaveu, Èric Jover, ha explicat que en la reunió de Govern celebrada aquest dimecres s’ha analitzat la documentació presentada per NDG Envalira per demanar el permís per al canvi integral de l’accionariat. En concret, comprarà tots els títols que fins ara estaven en mans de Globalvia, Andbank i BBVA (80%, 10% i 10% respectivament segons encara figura al registre de societats), sense que hagi transcendit –Jover tampoc ha volgut donar detalls al·legant que “és un afer entre privats”- els diners desemborsats en l’operació.

“Donava totes les garanties perquè es tirés endavant sense cap afectació al servei i, també, protegint els treballadors”, ha afirmat el portaveu de l’executiu. Així, la nova concessionària mantindrà l’equip professional actual a la vegada que es compromet a complir les diferents clàusules del contracte, entre elles la de mantenir subscrites pòlisses de responsabilitat civil amb àmplies cobertures i les tarifes actuals així com l’obligatorietat d’aixecar barreres quan el port d’Envalira estigui tancat per les condicions climatològiques.

NDG Envalira Invest és una societat que es va constituir el passat mes de maig a València, amb un capital social inicial de 3.000 euros. El seu objecte és “la direcció i gestió de títols i accions o qualsevol forma de representació de participacions en el capital”. Està vinculada al grup Net de Gerrers, una firma gestora d’inversions que, fins ara, havia actuat principalment al Llevant espanyol. El seu fundador i màxim responsable és Eduard Navarro. Inicialment, va centrar els seus esforços en projectes immobiliaris però els darrers anys ha anat ampliant els seus àmbits d’actuació, com ara en infraestructures com ara la Torre Eòlica a la Marina de València o, més recentment, entrant en el capital de companyies vinculades al sector del luxe, com una firma d’alta joieria impulsada per Hannah Carnegie, una altra de vestits de núvies o una tercera especialitzada en roba.

Eduard Navarro, fundador de Net de Gerrers i NDG Envalira.
Eduard Navarro, fundador de Net de Gerrers i NDG Envalira.

Comentaris (7)

Trending