Una campanya a Change.org demana poder accedir a l’ajut als aturats de forma immediata

La petició posa en relleu que ara, en plena crisi del coronavirus, “ens adonem més que mai que, sense drets, tots som més vulnerables”

La petició a Change.org
La petició a Change.org

Una iniciativa engegada a la plataforma Change.org recull signatures per demanar a Govern que la prestació per atur involuntari es pugui atorgar de forma immediata i sense haver d’esperar “dos o tres mesos”. Els impulsors exigeixen que es deixi de fer negoci “amb la precarietat laboral”. Per ara, ha rebut el suport d’una trentena d’internautes.

La petició, sota el nom de “Dret a l’atur sense moratòria de dos o tres mesos” i que remarca que “no volem ajudes, volem drets”, s’ha publicat aquest divendres. En l’explicació, denuncia que “al nostre país no tenim drets” sinó que el que hi ha són “ajudes”. Ara, indiquen, “ens adonem més que mai que sense drets tots som més vulnerables”, en una clara al·lusió a la crisi del coronavirus.

Per tant, entenen que “l’atur és necessari” i que s’ha d’atorgar “sense aquesta espera absurda de dos i tres mesos”. És a dir, “en les mateixes condicions que els nostres veïns”. Recorden que “les ajudes sempre són voluntàries per part de Govern” que és qui decideix “a qui ajudo i a qui no”. Per això, “aquesta petició es concentra en el dret de l’atur o en una renta bàsica mínima”. I acaba exigint que “ja hi ha prou de fer negoci amb la precarietat laboral”.

La petició s’ha penjat a la xarxa aquest divendres. Per ara, són una trentena els usuaris que han donat el seu suport a la demanda, adreçada directament al Govern.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending