Crèdit Andorrà soluciona la ‘badada’ i les targetes ja tornen a ser operatives per fer pagaments per Internet

El certificat digital de la passarel·la que garanteix la seguretat dels abonaments en línia va caducar i l’entitat no l’ha pogut renovar fins aquest dilluns

-
-
Les targetes de Crèdit Andorrà ja tornen a ser plenament operatives per fer pagaments per Internet. Prop de 24 hores després que s’hagués caducat el certificat digital de la passarel·la de pagament, l’entitat bancària ha resolt la incidència i ha recobrat la normalitat. Nombrosos clients han contactat amb l’entitat davant la impossibilitat de poder operar.

La incidència ha afectat la totalitat dels clients que tenen targeta de crèdit i que volguessin fer qualsevol operació per Internet, segons que han confirmat diverses fonts. Per raons que es desconeixen -però molt possiblement per una badada o descuit-, el certificat digital de la passarel·la va caducar sense que s’hagués renovat oportunament. De fet, va caducar aquest diumenge poc abans de les 4 de la tarda tal i com es poden observar en alguns dels missatges que ‘ha donat’ Internet en pretendre fer un pagament. 

La incidència ha afectat tots els clients del banc, particulars i empreses, des de diumenge poc abans de les 4 de la tarda

La situació ha afectat tots els titulars, tant particulars com empreses, i qualsevol pagament que es volgués fer per la xarxa. Compres, multes, tràmits, inscripcions, reserves, espectacles, hi ha infinitat de coses que actualment es paguen per Internet amb targetes de crèdit. L’error era general i el propi servei d’atenció al públic (888 700) no podia fer res més que admetre la incidència (l’Altaveu n’ha fet la prova). L’única recomanació que podia donar l’esmentat servei és que es tornés a provar de fer el pagament més endavant. Però sense que es pogués facilitar un termini. 

Els tècnics que estaven treballant en la resolució de la incidència no podien avançar quanta estona es trigaria en aconseguir renovar el certificat, situació que ha quedat solucionada en hores i, en tot cas, ja fa una molt bona estona que el servei s’ha reprès normalment. La renovació d’un certificat no és una qüestió complexa tècnicament. Cal treballar amb previsió, això sí. Als certificats hi consta la data de caducitat, deixant de banda que els que els responsables de la gestió d’aquesta qüestió haurien de tenir ben anotades les dates en què cal renovar els certificats de passarel·les informàtiques com aquesta. És un certificat que controla un servei que pot necessitar qualsevol client del banc per comprar o pagar per Internet.

Etiquetes

-

Relacionat

El tall d’un cable de fibra deixa la banca electrònica i els caixers de Crèdit Andorrà fora de joc

Comentaris

Trending