Andorra Telecom dóna per resolta l'avaria que ha afectat de manera aleatòria la telefonia fixa i mòbil durant quatre hores

La incidència s'ha iniciat a les 5 de la tarda en un element de cobertura 4G i s'ha anat estenen posteriorment a tota la xarxa de dades i veu

-
-
Andorra Telecom dóna per resolta la incidència que durant quatre hores, de manera aleatòria i no sempre amb la mateixa intensitat, ha afectat el servei de telefonia fixa i mòbil. Durant unes quatre hores la falla ha impedit fer o rebre centenars de trucades. Hores d'ara, tot i que el servei es dóna per normalitzat des de fa una bona estona, tècnics de l'operadora estan monitoritzant el servei i ho faran durant bona part de la nit per garantir que no es reprodueix la falla.

L'avaria s'ha iniciat vers les 5 de la tarda. La incidència inicial tenia a veure amb un element de cobertura 4G que, a més a més, tenia més incidència en el sistema operatiu dels dispositius iOs que no en els Android. A poc a poc, però, l'errada s'ha anat estenent. Els primers afectats han pogut resoldre la incidència, almenys d'entrada, connectant els seus dispositius mòbils a 3G, que continuava garantint servei. La problemàtica s'ha agreujat quan la manca de resposta de veu i de dades s'ha estès cap a la xarxa de telefonia fixa.

En aquest sentit, les primeres falles s'han detectat cap a les 7 de la tarda i també haurien estat aleatòries, fet que fa que Andorra Telecom, almenys hores d'ara, no pugui quantificar l'afectació real de la pana. A partir de les 8 de la tarda s'ha començat a recuperar el servei, que s'ha començat a estabilitzar mitja hora després. Poc després de les 9 de la nit el servei es considerava totalment normalitzat però amb reserves. I amb el citat monitoratge per garantir que no hi ha cap element que torna a caure.

Comentaris (7)

Trending